Slovenija
33 ogledov

Teš z novim šefom nadzornikov

(Foto: Mojca Marot) Žurnal24 main
Na čelo nadzornega sveta Termoelektrarne Šoštanj so na izredni seji izvolili Janeza Keržana, dosedanjega člana nadzornega sveta.

Janez Keržan, vodja Službe kontrolinga Holdinga Slovenske elektrarne (HSE), je na mestu predsednika nasledil Djordja Žebeljana, ki je bil razrešen včeraj. Za namestnika predsednika NS je bil izbran Dean Besednjak, ki ga je HSE imenoval v nadzorni svet namesto Žebeljana.

Zoper Besednjaka naj bi bila po poročanju Pop TV vložena kazenska ovadba zaradi ponarejanja listin in nezakonitega odnašanja tajne dokumentacije iz Teša. Prav tako mu nekateri očitajo, da je podaljšana roka stranke Zares.

Tot brez komentarja
Direktor Teša Simon Tot imenovanja novega prvega nadzornika termoelektrarne ni želel komentirati. Za STA je dejal le, da bo naredil vse, da bo sodelovanje z njim dobro.

Na seji so se seznanili tudi s potekom aktivnosti v podjetju, tudi v luči sprejetja nove organizacijske sheme projektne skupine bloka 6, kot so zapisali v sporočilu za javnost.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.