Slovenija
6296 ogledov

To se dogaja s cenami enajstih priljubljenih artiklov

Trgovina Profimedia
Tudi tokrat bi za izbrane artikle najmanj odšteli v Sparu.

Znova smo preverili, kakšne so cene izbranih enajstih artiklov pri slovenskih trgovcih, ki imajo tudi spletne trgovine. Zaradi lažje primerjave smo izbrali zgolj artikle blagovnih znamk, ki jih prodajajo v vseh treh spletnih trgovinah z živili, zato nekaterih osnovnih živil (denimo kruh, surovo meso) ter živil, ki jih prodajalci prodajajo pod lastno blagovno znamko, nismo mogli umestiti na seznam. Ugotovili smo, da bi tudi tokrat za izbrana živila najmanj odšteli v Sparu (nazadnje, ko smo primerjavo delali septembra lani, je bil prav tako najcenejši Spar).

Tudi na splošno smo zaznali rahel padec cene košarice, vendar predvsem na račun tunine Rio mare ter pri nekaterih trgovcih čokoladnega namaza Nutella. 

Je pa občuten padec v primerjavi z začetkom lanskega leta, močno je padla cena sončničnega olja, nekoliko cenejši so tudi mleko in mesni izdelki. 

Pri nakupu bodite pozorni tudi na drugačne oblike zavajanja potrošnikov. Zveza potrošnikov spet opozarja na prikrito inflacijo pri živilskih izdelkih. Več o tem na POVEZAVI.

Kot je razvidno iz grafa, se očitno počasi približujemo cenam, kot smo jih poznali pred izbruhom rusko-ukrajinskega konflikta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • munja 15:39 14.januar 2024.

    Nehajte s temi "nizkimi" cenami, ker to niso. Najprej jo za določen artikel zvišajo in potem jasno, znižajo za 50 %, pa je še vedno višja kot pred tem, pa še manjša vsebina, tako da nas imajo res za velikega ...prikaži več norca. Jaz sem se navadil, da najprej pogledam težo in nato ceno. Si vzamem čas in preračunam, ker imam dovolj tega nategovanja z nižjimi cenami.

  • Avatar Tone Murgelj
    bumbar11 14:17 14.januar 2024.

    Kdaj nas boste nehali farbati s temi cenami???? Za 1 cent znižajo ceno nekega artikla glede na konkurenco in že so nacenejši!!!? Same Nategovine trgovcev in vaše Brezvezno Natolcevanje!!! Lotite se kakega pomembnejšega opravila/pisanja!!!

  • gremo 13:33 14.januar 2024.

    Kadrovsko tudi napredujejo z svetlobno hitrostjo vsi brez izjem iz dneva v dan so boljši. Za blagajnam sao še več ali manj same al star zvezde katere največkrat tudi pozdravijo ne.