Slovenija
2182 ogledov

Trop volkov pokončal ovce

Černobil volkovi Žurnal24 main
Do večjih napadov na tem območju do zdaj še ni prišlo.

V Velikih Laščah oz. v kraju Vintarji je zjutraj prišlo do pokola drobnice, so sporočili iz Sindikata kmetov Slovenije. Po besedah domačina Milana Kaplana je trop volkov v ogradi pobil 10 ovac, med katerimi so nekatere imele mladiče in bile breje. "Napadi zveri so pri nas pogosti, a se ne ukrepa," je povvedal Kaplan.

Po besedah domačina so volkovi in medvedi stalno navzoči v njihovih krajih. Do večjih pokolov do zdaj še ni prišlo, prihaja pa do posameznih napadov. O današnjem dogodku so že obvestili pristojne. Prišli so pristojni z zavoda za gozdove, vzeli sledi in napisali zapisnik, "kaj bo iz tega, pa bomo videli," je dejal Kaplan.

Po poročanju POP TV so domačini v sredo v Kotu pri Veliki Slevici v občini Velike Lašče opazili tudi medvedko z dvema mladičema. Opazovali so jo skoraj pol ure nekaj deset metrov stran od hiš.

V Velikih Laščah so pred leti zaradi napadov zveri že organizirali protest, a, kot pravi domačin Kaplan, rezultatov ni. "Pristojni ne ukrepajo, čeprav je v okolici veliko volkov in medvedov," ugotavlja.

Volkovi, Tonka Vizita za živali Toliko napadov volkov na človeka se zgodi pri nas

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 1
  • radovednica 14:44 09.junij 2022.

    Seveda se nič ne zgodi, ker odločajo tisti tam v Ljubljani. Že samo en namig napada na karkoli je preveč. Vso to svojat zverinsko z rafali pokončat. A zdaj se bo pa človek, ki je očitno najmanj vreden, z vsem ...prikaži več in vsepovsod prilagajal zverinam. Če je 1200 medvedov, jih je treba pokončat 1202, vse volkove, divje prašiče, pa še kaj, saj to ni več življenje. Luka Ilc naj pa kar opazuje iz svojega praga medvede...dokler ga upam da ga kmalu, bodo zgrabili za krščanarsko rit!