Slovenija
967 ogledov

Tudi deset let ječe ne bi zaleglo

Jože Šinko Nada Černič Cvetanovski
Goljufivi hazarder. Pri 25 letih devetkrat obsojen. Zdaj mu grozi 42 mesecev zapora.

"Lahko me zaprete za deset let, a to je v meni in ko bom prišel ven, bom počel isto," je na predlog zaporne kazni okrožnega državnega tožilca Bogdana Matjašiča odgovoril priprti Krčan Jože Šinko, ki se hazarderstva kljub zdravljenju odvisnosti očitno ni znebil.

Včeraj je na zatožno klop sedel zato, ker je za najmanj 80 tisoč evrov ogoljufal 80-letno Krčanko, ki je za njega najela več kreditov; za tri tisoč evrov pa Leskovčana, kateremu je obljubil, da mu bo naredil ograjo in obnovil traktorsko prikolico. Šinko mu vnaprej plačanega denarja ni nikoli vrnil. Za kaznivi dejanji je tožilstvo predlagalo tri leta in pol zapora. Prvo goljufijo je Šinko priznal, druge pa ne.

Prepričljiv nastop

Petindvajsetletni Šinko je konec lanskega leta obiskal omenjeno 80-letnico, ki živi sama, in se ponudil, da ji kaj postori. Ženska je sprejela ponudbo in s prepričljivim nastopom jo je podjetnik, ki naj bi imel zaposlene delavce, prepričal, da je vreden zaupanja.

Ženska mu je pokazala bančni račun, na katerem je imela 200 tisočakov, in dogovorila sta se, da založi nekaj denarja za plačo delavcev in za nakup strojev. Ker je imela denar vezan, je vzela nekaj premostitvenih kreditov in mu izročila najmanj 80 tisoč evrov, ki jih ni nikoli vrnil.

Šinko pa se je prejšnji ponedeljek na sodišču zagovarjal zaradi drugih treh goljufij: občanu je vzel 180 evrov predujma, da mu bo kupil telefon, drugemu pa 280 evrov za nakup stiropora. Dejanji je priznal, v tretjem primeru pa goljufija ni bila dokazana.

Komentarjev 1
  • esim 15:15 21.avgust 2012.

    ** Vaš komentar smo odstranili, ker ste kršili naš kodeks komentiranja. Uredništvo zurnal24.si **