Slovenija
16 ogledov

Türk odslej samo še predsednik

Danilo Türk Pixsell
Predsednik republike Danilo Türk je danes na Državno volilno komisijo vložil kandidaturo za svoj drugi mandat, podprto z več kot 13 tisoč podpisi državljanov.

Odslej bo, kot je dejal, vso energijo posvečal opravljanju funkcije predsednika republike. Türk zagotavlja, da je povezovalen predsednik ter predsednik vseh državljank in državljanov.

Podpise državljanov so podporniki kandidata Türka zbrali v dveh tednih oziroma devetih delovnih dneh, kar je po kandidatovih ocenah zelo lep rezultat.

Državljani in državljanke so po njegovem mnenju v velikem številu s podpisom pokazali, kako močno podpirajo njegovo kandidaturo. Türk je za podporo hvaležen in verjame, da bo nadaljevanje njegovega prizadevanja za ponovno izvolitev uspešno.

Türk je kandidaturo vložil razmeroma zgodaj, kot prvi kandidat, saj je rok za to 17. oktober. Po vložitvi kandidature je novinarjem pojasnil, da bo odslej vso svojo energijo, "kot da ni nobene volilne kampanje", posvečal opravljanju funkcije predsednika republike. Poudaril je, da so njegovo delo, vsa njegova energija in znanje posvečeni državljankam in državljanom.

"Sem predsednik, predsedniški kandidat in bom predsednik vseh državljank in državljanov Slovenije," je zagotovil Türk. Kljub nekaterim očitkom v preteklosti zagotavlja, da je zelo povezovalen predsednik, kar da kaže tudi podpora, ki jo ima v javnosti.

Komentarjev 3
  • privat 07:16 01.september 2012.

    jaz nikoli in nikdar nebi hotel biti predsednik take države kot je skorupirana banana država sloveni...sama korupcija ,svingerstvo,kraje ,...kaj je to sploh država?' no re je obstaja tudi srbija ..ki se imenuje država morij in posilstev. Slovenija pa je vsekakor ...prikaži večr država sužnjev ,golufij,kraj in nategovanj..da omenim tudi nategovanj bulmastiffov..in biti predsednik tega??predsednik janše...pahorja..??ne hvala!!

  • URIAH HEEP 19:29 31.avgust 2012.

    On bi raje v ZN šel.Ampak od tam so ga napodili zaradi opravljanja in podtikanja, da bi se povzpel do najvišjega položaja...

  • recesija 15:06 31.avgust 2012.

    13.000 idiotov se je podpisalo.