Slovenija
20152 ogledov

Vas policist lahko vpraša, kje ste zaposleni?

Policist ustavlja promet Žurnal24 main
To je razlog, zaradi katerega policisti lahko vprašajo tudi po tem, kje je prekrškar zaposlen.

Na nas se je obrnil bralec, ki ga je pred kratkim ustavil policist prometne policije v enem od večjih slovenskih mest. Kot pravi, je res vozil prehitro, zato se mu zdi kazen upravičena. A zmotilo ga je nekaj drugega. Med postopkom naj bi ga policist vprašal, kje je zaposlen. Zakaj prometna policija potrebuje ta podatek? Vprašanja smo naslovili na Policijo.  

Policisti na muho vzeli voznice | Avtor: PU Novo mesto PU Novo mesto

Iz Policije so nam sporočili, da konkretnega primera ne morejo komentirati, ker da ne poznajo okoliščin. Predlagajo, da se bralec v tem primeru obrne na Policijsko postajo, kjer bo dobil konkreten odgovor. So pa pojasnili: ''Zakon o prekrških v 57. členu, 
kjer so navedeni obvezni podatki, ki jih mora vsebovati plačilni nalog, določa, da mora biti za odgovorno osebo navedena tudi zaposlitev. V 105. členu pa je določeno, da je obvezna sestavina obdolžilnega predloga tudi  zaposlitev. Zato je možno, da je policist za izpeljavo postopka potreboval  omenjeni podatek.''
To je torej razlog, da policisti prometne policije lahko vprašajo po tem, kje ste zaposleni.

Komentarjev 8
  • ePartizan 08:16 17.junij 2019.

    Preprost odgovor glasi, nisem zaposlen.

  • tomaz 10:58 16.junij 2019.

    Če nimaš slabe vesti, mu lahko poveš vse kar hoče vedeti in prav malo me briga, kaj lahko vpraša ali kaj ne. Imel sem primer, ko je nekdo, ki je zjutraj vstal s levo nogo in prijavil na 113 kršitev, ...prikaži več3 kršitev, ki jo ni bilo. To so policisti na kraju po preverbi vse dokumentacije tudi ugotovili, pa ta dokumentacija sploh ni v njihovi pristonosti ampak v pristojnosti druge inšpekcije. Sedaj, ko imajo te podatke, se na take prijave ne odzivajo več. Torej za kaj bi jim ne dal podatkov?

  • banja 10:25 16.junij 2019.

    No, mene je tov. milčičnik to vprašal še v Jugoslaviji. Z vprašanjem mi je dvignil pokrovko, kajti ta nadebudni karierist me je vprašal v samoupravni latovšini takole: "V kateri delovni organizaciji združenega dela združujete svoje delo?" Jaz sem mu odgovoril, ...prikaži več naj kar preprosto vpraša, kje sem v službi. Nakar on meni: "To pa ne!"