Slovenija
13543 ogledov

"Ni normalno, da se od Poreča do meje vozim šest ur"

zastoj med vročino Pixsell
Naveličani vozniki v večkilometrskih kolonah.

Zaradi turistov, ki se vračajo z dopustov ter tistih, ki bi radi še izkoristili zadnje počitniške dni za oddih na morju so na cestah velike gneče.

Največji zastoj je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, kjer je kolona dolga devet kilometrov. Prometno informacijski center za Kranjsko goro priporoča izvoz Lesce. 

Na primorski avtocesti med Logatcem in Uncem je upočasnjen promet proti Kopru, potovalni čas se podaljša približno 15 minut.

Zastoj je tudi na cestah Draženci - Podlehnik - Gruškovje, Seča - Sečovlje, Šmarje - Dragonja, Lesce - Bled in Podgrad - Starod.

Predor Ljubelj občasno zapirajo proti Avstriji zaradi zastoja in mejne kontrole na avstrijski strani.  Zastoj nastaja tudi pred prehodom Korensko Sedlo, dolg je približno 500 m. Pri prometno-informacijskem centru priporočajo uporabo prehoda Rateče. 

Gneča do slovenske meje

O gneči poročajo turi s hrvaške, promet je gost v smeri proti morju in proti notranjosti. Po podatkih hrvaškega avto kluba HAK je na istrskem ipsilonu sedem kilometrov dolg zastoj proti mejnima prehodoma Sečovlje in Dragonja.

Eden bralcev hrvaškega Dnevnika, ki se je iz Poreča namenil v Nemčijo, se je javil časniku pred slovensko mejo. Dejal je, da se vozi v koloni že najmanj šest ur.

"Ljudje so ostali brez vode, nihče ne ve, zakaj tak zastoj," je dejal za Dnevnik. "Pri HAK-u so mi dejali, da je to normalno. Ni normalno, da se od Poreča do slovenske meje vozim šest ur ali še več."

Po podatkih hrvaškega avto kluba HAK je na istrskem ipsilonu sedem kilometrov dolg zastoj proti mejnima prehodoma Sečovlje in Dragonja.

V Črnomlju bo zaradi prireditve zaprta Kolodvorska cesta do jutri, do 6. ure.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 17
  • krtmen1 14:39 21.avgust 2017.

    Iz Poreča v Nemčijo....inkaj ima to z nami? Naj gre z avionom.

  • krtmen1 13:35 21.avgust 2017.

    Prav vam je, drugo leto pa spet v kroacijo....

  • Žurnalček 23:33 20.avgust 2017.

    Popolnoma normalno za take kot si ti , ki ko jim crkne GPS ustavijo in kličejo Na pomoč brez informacij ! Mene bi bilo sram kaj tako blesavega sploh povedat , kaj šele napisat !