Slovenija
24 ogledov

Virantovi našli kandidata, ki je boljši od Pahorja

Sestanek predsednikov parlamentarnih strank. Anže Petkovšek
V sredo bo znan natančen datum predsedniških volitev, je napovedal predsednik DZ Gregor Virant. Slednji ob tem pravi, da je Državljanska lista našla "kandidata, ki bi bil še boljši od Pahorja".

Predsednik Državljanske liste (DL) Virant je sicer že večkrat izkazal svojo osebno podporo kandidaturi Boruta Pahorja, a so po njegovih besedah v stranki našli "kandidata, ki bi bil še boljši od Pahorja, vendar čakamo na njegovo soglasje".

Kandidat, čigar imena Virant ni želel razkriti, se bo o kandidaturi odločil še ta teden.

Če se v predsedniško tekmo ne bo podal, se bo DL odločala o podpori kateremu od drugih kandidatov, je še pojasnil Virant.

Volitve med 14. oktobrom in 18. novembrom

Virant bo sicer v sredo podpisal akt o razpisu predsedniških volitev. Natančen datum volitev še ni znan, izpeljati pa jih bo mogoče med 14. oktobrom in 18. novembrom.

V skladu z zakonom morajo biti volitve predsednika republike opravljene najpozneje 15 dni pred iztekom petletne mandatne dobe prejšnjega predsednika republike, torej do 7. decembra, volitve pa se razpišejo najprej 135 in najpozneje 75 dni pred iztekom mandatne dobe. Od dneva razpisa volitev do dneva glasovanja sicer ne sme preteči več kot 90 dni in ne manj kot 60 dni.

Da bi volitve potekale 18. novembra, je sicer manj verjetno, saj bi v tem primeru morebitni drugi krog volitev moral potekati že čez 14 dni, medtem ko so v skladu z dosedanjo prakso med prvim in drugim krogom minili trije tedni.

Komentarjev 6
  • smito23 08:11 24.julij 2012.

    kar reče previrant je skoraj zagotovo laž. ali pa je neresnica. druge ni.. : )

  • izRODEk 07:55 24.julij 2012.

    Ključno vprašanje pri fašistih je, kaj narediti glede na to, da driskaste zverine nihče ne hebe: ali naj gre jambrek ven še z enim kandidatom, ali pa bodo vrgli puško v koruzo (kar dvomim): jasno je sedaj le to: da ...prikaži več jih je levica v borbi za predsedniško mesto popolnoma povozila, ponižala, osramotila: ponudila jim je kar 2 kandidata, katerima se desni kandidat niti približati ne more. Seveda je vse pogojeno z najslabšo vlado v zgodovini samostojne slovenije, ki je pridelala kar 70% nenaklonjenost fašistom - posledično tudi fašistični predsedniški kandidat ne more ravno blesteti.NE janšizmu!

  • izRODEk 07:52 24.julij 2012.

    Ljudje, dajte si že enkrat dopovedat, tako preVirant kot Janša sta podpornika fašizma in nacizma, oba delujeta združeno. lista g.preViranta se je ustanovila kot alternativna opcija za zarukane desne volilce - dali so jim izbiro: ali voliš SDS ali pa ...prikaži več preViranta. Oboje pa so podporniki neoliberalizma, neofašisti, ki želijo državo sprivatizirati, pokrasti še tistih 10milijard, državo pa v takšni obliki, kot jo do sedaj poznamo, uničiti. Vsega tega se niso spomnili sami, to izhaja iz sionističnih načrtov o privat državah. Starejši to bolj poznajo pod izrazom monarhije. Pravi začetek konca bo (po privat zdravstvu, šolstvu, znanosti itd) sledil, ko bo ustanovljena privat policija. Takrat bo začetek konca.