Slovenija
35 ogledov

Vojska kmalu do posebnih pooblastil

slovenska vojska Saša Despot
Gre za enega od stopnjevalnih ukrepov vlade za obvladovanje migrantskega toka.

Člani odbora DZ za obrambo so na seji z 11 glasovi za in brez glasu proti podprli vse tri člene sklepa, ki vojski dodeljuje dodatna pooblastila pri širšem varovanju državne meje. V razpravi so aktivacijo 37.a člena zakona o obrambi podprli predstavniki vseh poslanskih skupin z izjemo ZL.

O DZ bo o tem na plenarni seji predvidoma odločil v ponedeljek.

Gre za enega od stopnjevalnih ukrepov vlade za obvladovanje migrantskega toka. Slovenska vojska bo tako policiji pomagala pri varovanju meje, saj pristojni v prihodnjem obdobju pričakujejo povečano število prebežnikov, s tem pa tudi povečano število tistih, ki bodo v Slovenijo skušali vstopiti preko zelene meje.
 
vojska dobova | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Komentarjev 3
  • Žurnalček 16:09 20.februar 2016.

    V naši vojski in policiji , ter v Parlamentu , se ne ve kdo pije kdo plača Če bi vedeli , potem vojski ne bi dali posebna poolastila , ampak bi ta znižali na raven policijskih pooblastil . Vojak ima ...prikaži veča večja pooblastila , kajti lahko ustreli vsakogar , ki se ne ravna po njegovih navodilih na njegovem varovanem terenu , policist pa tega niti slučajno ne sme . Policist lahko strelja samo, ko jmu je ogroženo življenje in je direktno napaden , vojak pa na mrtvi straži takoj, na navadni pa po 3x zaustavljanju ! In ko enkrat strelja , mora to tudi zadeti , dobi nagrado , če pa kiksne pa plača porabljene naboje z 3x faktorjem . Če vojaka pripelješ na čuvanje meje, on postane GRANIČAR in ima kot tak NAJVEČJA POOBLASTILA , samo delovanje pa vrši v skladu z ukazom predpostavljenega. Se pravi GRANIČARjem so ODVZELI pooblastila , ne pa DALI !

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 10:13 20.februar 2016.

    Se ne bi čudil. To bi bilo tipično za slovensko oblast, da kaznuje tistega ki opozarja na problem namesto tistega, ki je povzročil ali dopustil problem. Čisto po liniji najmanjšega odpora, lažje bo krotiti civilizirane slovence kot se ukvarjati z ...prikaži več nekulturnimi begunci. Že stokrat videno na vseh področjih v SLO javni upravi.

  • Avatar Leon
    Leon 19:48 19.februar 2016.

    Ali bo vojska posredovala tudi proti nepokorščinam državljanov ?Odpiranje begunskih centrov bo prva preizkušnja za policijo in vojsko !