Slovenija
59716 ogledov

Volitve: Velik preobrat v stranki SDS

Janez Janša SDS Saša Despot
Volitve za ljubljanskega župana so popestrili v stranki SDS.

Ugibalo se je, da bo kandidat za novega ljubljanskega župana s strani stranke SDS Aleš Hojs, a so se v največji opozicijski stranki na koncu vendarle odločili za drugega kandidata.

soočenje Sedem odgovorov Šport Predsedniški kandidati o tem, kdo je najboljši Slovenec vseh časov

Kandidat stranke SDS za župana Mestne občine Ljubljana je Igor Horvat. Kandidata za župana in listo za mestni svet so članice in člani mestnega odbora SDS Ljubljana soglasno potrdili na kandidacijski konferenci, ki je potekala v petek, so danes sporočili iz SDS.

referendum, volilna skrinja Slovenija Prefrigan manever SDS za referendume

Horvat, ki že vse življenje živi v Ljubljani, je podpredsednik odbora in dosedanji vodja svetniškega kluba SDS Mestne občine Ljubljana. Po izobrazbi je diplomirani ekonomist.

Aleš Hojs Slovenija Hojs bi rad postal župan Ljubljane

Listo za mestni svet bodo predstavniki vložili v torek, nato bodo kandidati za mestni svet in za župana na voljo za izjave, so še sporočili iz SDS.

Mestna občina Ljubljana  | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

spominska slovesnost Kočevski Rog Slovenija 'Kakšna sprava, saj Slovenci nismo skregani: Ne bom šel k maši v Kočevski rog!'

Kandidaturo za župana Mestne občine Ljubljana je minuli teden že vložil dosedanji župan Zoran Janković. NSi v boj za županski stolček v prestolnici pošilja Mojco Sojar, kandidaturo za županjo je napovedala tudi kandidatka zelene stranke Vesna Jasminka Dedić.

Rok za oddajo kandidatur se sicer izteče 20. oktobra.

Komentarjev 16
  • jakec1575 22:59 16.oktober 2022.

    A dejto no!! Jaz sem se pa tako veselil, da bi Hojs kandidiral. SDS bi zbral 1%, neveljavnih glasovnic na levi bi bilo pa 5%, ker bi vsi pljuval na glasovnici tam kjer je hojs.

  • QSprm 17:56 16.oktober 2022.

    Le kako lahko nepreklicno odstopljeni degeneriranec, ki je zakrivil veleizdajo in zlocine proti lastnemu narodu, sploh se prosto caplja naokoli. Temna samica bi bila edino pravo okolje za ta izrodek zivljenja.

  • mirror 17:02 16.oktober 2022.

    Nobenega preobrata v SDS ni bilo. Preobrat se je zgodil v glavah novinarjev Žurnala.