Slovenija
2488 ogledov

Vreme: razjasnilo se bo, a dež se bo kmalu vrnil

dež Profimedia
Vremenska napoved: suho bo, a dež se bo kmalu vrnil.

Predvsem v zahodni polovici Slovenije bodo nastajale kratkotrajne plohe. Ponekod bo pihal južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14, na severozahodu okoli 6 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ponoči se bo v večjem delu Slovenije prehodno razjasnilo, zato bo zjutraj ponekod po nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, v alpskih dolinah in v mraziščih Notranjske okoli -2 stopinji Celzija.

V ponedeljek bo sprva precej jasno, čez dan bo oblačnost od zahoda naraščala. V vzhodnih krajih bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na severozahodu okoli 4 stopinje Celzija.

Obeti

V torek bo oblačno. V severovzhodnih krajih bo suho, drugod bo od zahoda začelo rahlo deževati. V sredo bo pretežno oblačno, tu in tam bo še lahko padla kakšna kaplja dežja.

Vremenska slika

Nad zahodno in severozahodno Evropo je območje nizkega zračnega tlaka, nad nami pa šibak anticiklon, ki počasi slabi. V višinah se nad našimi kraji zadržuje razmeroma hladen in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo spremenljivo oblačno. Predvsem v krajih zahodno od nas ter na območju Istre in Hrvaškega Primorja se bodo pojavljale krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. V ponedeljek bo sprva delno jasno, čez dan pa bo oblačnost od zahoda naraščala.

Biovreme: danes bo vpliv vremena na počutje povečini ugoden. V ponedeljek se bo vremenska obremenitev spet nekoliko povečala.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.