Slovenija
69098 ogledov

Srednjeročna napoved vremena: Končno prihaja, kar vsi že dolgo čakamo!

Dež Epa
Ob koncu meseca se bo začel drugačen tip vremena. Trenutno smo še pod precej suho zračno maso. V atmosferi na vseh višinah je relativna vlažnost ozračja zelo nizka, kar prinaša nizke jutranje temperature, čez dan pa toplo sonce precej ogreje ozračje.

"Ciklon nad zahodnim delom Sredozemlja bo spet prinesel precejšnje onesnaženje zraka s puščavskim peskom najprej Španiji, kjer bo prisotnost aerosola v ozračju v četrtek in deloma petek najvišja. Pri nas bo največ puščavskega prahu v zraku predvidoma v nedeljo. Sredozemski ciklon bo na svoji poti proti vzhodu slabel, kljub temu pa bo ob koncu tedna več vlage in oblačnosti tudi pri nas. Do nedelje bo praktično brez oblačka na nebu, z izjemo nekaj petkove na severu. V nedeljo bo nekaj več oblačnosti prinesel jugozahodni veter, v popoldanskem času se bo skupaj s saharskim peskom le-ta povečala na jugu Slovenije," so zapisali vremenoslovci portala ciklon.si.

Za vreme v Planici pa dodajajo takole: "V četrtek, petek, soboto in nedeljo bodo ob sončnem vremenu prevladovali šibki lokalni vetrovi, kar pomeni, da bo v soboto in nedeljo zaradi toplega ozračja in skakalnice v soncu prisotno precej vzgonskega vetra, kar bi prineslo daljše skoke. V petek bo tekma popoldne in skakalnica v senci, zato bo termika precej manjša."

Nov teden bo prinesel spremembo vremena, predvidoma v torek nas bo od severa prešla oslabljena vremenska fronta, nato pa bo vse odvisno od poti sredozemskega ciklona.

Severnejša pot bo pomenila več padavin pri nas. Za zdaj so še velike razlike med izračuni. Največ padavin bo predvidoma padlo med sredo 30. marca in petkom 1. aprila.

V prvi polovici aprila bo očitno prevladovalo območje nizkega zračnega tlaka nad severnim delom Atlantika, vremenske fronte, bodo večinoma potovale čez Severno Evropo, ni pa izključeno, da bodo imeli tudi južnejšo pot proti Sredozemlju in prinesle bolj spremenljivo obdobje tudi nad nas.

Jutri bo pretežno jasno, najvišje temperature bodo med 16 °C in 21 °C.

V petek bo večinoma sončno in ponekod nekoliko hladneje, najvišje temperature bodo med 14 °C in 19 °C, na Goriškem do 21 °C.

V soboto bo pretežno jasno vreme, najvišje temperature bodo med 15 °C in 20 °C, na Goriškem do 22 °C.

V nedeljo se bo nadaljevalo večinoma sončno vreme, popoldne se bo na jugu delno pooblačilo, v notranjosti bo zapihal jugozahodni veter, najvišje temperature bodo med 16 °C in 21 °C.

V ponedeljek se bo na Primorskem in Notranjskem pooblačilo, drugod bo sončno vreme, pihal bo jugozahodni veter, najvišje dnevne med 12 °C in 17 °C, na vzhodu do 20 °C.

Komentarjev 3
  • miho 21:38 23.marec 2022.

    Suho in čedalje topleje bo. Nič ne bo dežja. Napovedi za 1 teden naprej so preveč tvegane. Spet bo tako kot pogosto - napovedo veliko dežja, potem pride nekaj oblakov, morda kaplja dežja in to je to.

  • molka 20:23 23.marec 2022.

    cakam vročino 30 stopinj cimprej

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 19:34 23.marec 2022.

    Čakamo dež , ker je zemlja presusena.