Slovenija
4493 ogledov

Vremenska napoved: Do konca tedna temperaturni vrtiljak, vse to nas čaka

vreme park sneg Profimedia
"Razlika v temperaturi med torkom in sredo bo okoli 10°C, kar bo naposled neprijetno predvsem za osebe, ki so občutljive na vremenske spremembe," opozarjajo vremenoslovci.

"Hladno, toplo, hladno, ...nekaj dežja in nekaj snega. Pred nami je precej spremenljiv teden, ki ne bo po godu vremensko občutljivih," napovedujejo pri Neurje.si.

Kot še dodajajo vremenoslovci omenjenega portala, se nekajdnevnemu zimskemu vremenu bliža premor, saj bo v tem tednu za dvig temperatur poskrbel jugozahodni veter. Večja sprememba se pričakuje v sredo, ko se niti jutranje temperature po večini države ne bodo spustile pod ledišče.

V sredo pričakujte tudi močnejše sunke vetra, ki bodo precej intenzivni tudi na severovzhodu države. Sunki lahko dosegajo hitrosti do 50 km/h – v sredo in v četrtek.

"Razlika v temperaturi med torkom in sredo bo okoli 10°C+, kar bo naposled neprijetno predvsem za osebe, ki so občutljive na vremenske spremembe," opozarjajo vremenoslovci. 

"V četrtek nas bo prešla večja vremenska motnja, ki bo sprva poskrbela za deževje po nižinah in nato tudi za nekaj veselja pri ljubiteljih snega," dodajajo pri Neurje.si, kjer pa nam večje pošiljke snega ne napovedujejo.

V petek izrazita ohladitev

Po četrtkovi fronti bo v petek k nam dotekal hladnejši zrak. Ponoči bo dež počasi prehajal v sneg in zbudili se bomo z manjšo snežno odejo, praktično povsod po državi."Čeprav bodo v četrtek najvišje dnevne temperature presegle deset stopinj Celzija, bo ohladitev v višinah proti petkovemu jutru precej izrazita, kar pomeni, da bo pričel dež počasi prehajat v sneg. Ker bo to zopet proti koncu padavinskega dogajanja, neke večje snežne pošiljke ne pričakujte. Na vzhodu lahko tako pade od 1-3 cm snega, nekaj več pa na Notranjskem in Dolenjskem," so zapisali. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.