Slovenija
21 ogledov

Vrnjen v službo, ki jo lahko izgubi

Izpitni center Ljubljana Anže Petkovšek
Izpitni center. Dober mesec po aretaciji zaradi domnevnega ponarejanja vozniških dovoljenj nazaj v službo.

Uslužbenec ljubljanskega izpitnega centra, ki ga je policija konec maja aretirala zaradi koruptivnosti in domnevno nezakonite prodaje ponarejenih vozniških dovoljenj, naj bi se pred dobrim tednom vrnil na staro delovno mesto na centru, kjer so ga prijeli. Nekaj dni po aretaciji in hišni preiskavi policije na centru je bil namreč javni uslužbenec z oddelka za promet na Upravni enoti (UE) Ljubljana, kamor spada izpitni center, premeščen na drugo delovno mesto. “Zaposlenega smo do razjasnitve dogodkov nemudoma začasno premestili z lokacije Roška na lokacijo sektorja za upravne notranje zadeve,” zagotavljajo njegovi nadrejeni na UE. Pri tem sploh niso odgovorili na vprašanje, ali so domnevno koruptivnemu uslužbencu res vrnili prejšnjo službo, zagotavljajo pa, da lahko celo ostane brez službe. “Javnemu uslužbencu smo vročili pisno opozorilo pred redno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi. Za izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi na podlagi pridobljenih dejstev nismo imeli ustrezne podlage,” dodajajo na UE.

Policisti so ga sicer kazensko ovadili, ker naj bi s še eno javno uslužbenko, prav tako zaposleno na izpitnem centru, posameznikom od leta 2008 prodala do 500 ponarejenih vozniških dovoljenj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.