Slovenija
7779 ogledov

Na RTV Slovenija bo manj filmov in risank, vse to bodo ukinili

RTV Slovenija Anže Petkovšek RTV Slovenija
Svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) bo na današnji seji obravnaval predlog programsko-produkcijskega načrta za leto 2024, ki krči število oddaj, nekatere oddaje tudi ukinja.

V televizijskem informativnem programu naj bi glede na predlog vsebinsko okrepili vse osrednje informativne oddaje. Dnevnoinformativna oddaja Dnevnik bo znova daljša in bo trajala 30 minut. Oddajo Panorama ukinjajo. V informativni blok ob koncu tedna pa znova uvrščajo oddajo Politično.

Zaradi varčevanja naj bi televizijski program sicer precej skrčili. Filmov in risank naj bi bilo manj. V razvedrilnem programu bodo sodelovali na Pesmi Evrovizije, odpovedali pa se bodo Melodijam morja in sonca in nekaterim drugim festivalom. Prav tako naj bi krčili programe Radia Slovenija.

Uprava zavoda v predlogu finančnega načrta za leto 2024 načrtuje tako celotne prihodke kot odhodke v višini približno 142,24 milijona evrov. Pri tem so upoštevali zagotovilo vlade, da bo nakazala deset milijonov evrov za sofinanciranje radijskih in TV programov za narodne manjšine.

Med načrtovanimi prihodki je največja postavka RTV-prispevek, s katerim naj bi dobili nekaj pod 99 milijonov evrov. Med načrtovanimi odhodki pa največ znašajo odhodki za pokrivanje stroškov dela redno zaposlenih, in sicer dobrih 85 milijonov evrov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 56
  • Kmodri 15:07 22.december 2023.

    Saj bodo doktorji z juga ustanovili lastno medijsko hišo, ki jo bomo morali plačevati!

  • dare326 19:54 21.december 2023.

    Postavlja se vprašanje, kdaj bodo zaposleni nagnali Martića?

  • dare326 19:51 21.december 2023.

    Gledali boste partizanske filme iz fonda RTV. Quelle blamage.