Slovenija
35 ogledov

Z milijoni iz Katarja

džamija načrt Islamska skupnost
Džamija. Zmagala je idejno-projektna rešitev biroja Bevk Perović arhitekti.

Leta 2014 bo zgrajen islamski versko-kulturni center na križišču Kurilniške in Parmove ulice, napoveduje ljubljanski župan Zoran Janković. Danes so razkrili zmagovalno idejno-projektno rešitev biroja Bevk Perović arhitekti, ki bo za to prejel 30 tisoč evrov nagrade.

Koliko bo stala gradnja džamije, za zdaj ni znano. Mufti v Sloveniji Nenad Grabus je napovedal, da je donatorje iskal po vsem svetu in enega našel v Katarju – denar za gradnjo je namreč obljubil katarski emir Hamad bin Kalif al Tani. Grabus zneska ni želel razkriti, je pa Janković dejal, da gre za osemmestno številko, ki je višja od deset milijonov evrov. "Denar bomo lahko črpali, takoj ko bomo dobili gradbeno dovoljenje," je pojasnil Grabus in dodal, da bodo najprej zgradili sakralni objekt.

 

Pomembno kot Stožice

Po Jankovićevih napovedih bo Islamska skupnost (IS) v Republiki Sloveniji gradbeno dovoljenje dobila v enem letu, saj zdaj šest mesecev potrebuje za projektiranje in šest mesecev za pridobitev soglasij. Če bo predsednik vlade, bo izpolnil obljubo sedanje, da bo država za džamijo donirala pol milijona evrov: "Ta projekt je enako pomemben kot 
Stožice."

Grabus pa je napovedal, da bo Ljubljana, ko bo dobila džamijo, res postala najlepše mesto na svetu in takrat se bo tudi preselil iz Brezovice. Pred tem mora IS poplačati še posojilo za zemljišče, na katerem bo stala džamija in ki so ga za slabih pet milijonov evrov kupili od Mestne občine Ljubljana. Plačati morajo še 1,87 milijona evrov.

Komentarjev 5
  • Esma Čolić 19:40 21.november 2011.

    Kmetavzar, pejt mal v svet, pa boš vidu tud cerkve v arabskih državah. Če pa nimaš dnarja pa vtipkaj v google pa boš vidu... drugič rajš ne komentiraj, če nimaš pojma od pojma!!!!!

  • privat 06:20 20.november 2011.

    čedo umiri se!!gigi

  • privat 06:20 20.november 2011.

    lepo...zdaj pa vsi postavimo svoje lončke!! Malo(dosti) za politike,za izvajalce(samo provizija za sklenjeni posel je 10% od vrednosti)..Kako to ni lepo???