Slovenija
198 ogledov

Za božič še brez plače

Investitorji (z leve Uroš Ogrin, Grep; Žiga Debeljak, Mercator; Zlatko Sraka, En Žurnal24 main
Energoplan. “Krvavimo in se borimo za preživetje,” pravi prvi mož Sraka.

Zaposleni v Energoplanu upajo, da bodo do konca leta le dobili novembrsko plačo. “Zaradi likvidnostnih težav družbe nam žal ni uspelo izplačati plač za november v rednem roku. Predvidevamo, da bomo izplačila lahko realizirali do konca decembra,” je v pismu zaposlenim zapisal Simon Jan, glavni izvršni direktor.

Trudimo se, da izplačamo plače, a situacija je težka. Naredili bomo vse, da bomo preživeli. Nočem prisilne poravnave, nočem stečaja, hočem, da podjetje ostane, čeprav bomo eno leto še zagotovo dihali na škrge,” je dejal Zlatko Sraka, predsednik uprave Energoplana, in dodal, da rešitev vidi v poslih v tujini, kjer že delajo, in sicer v Rusiji in državah nekdanje Jugoslavije.

Energoplan po neuradnih informacijah prodaja vse, kar ima, od stanovanj do parkirnih hiš. Prav tako je letos po neuradnih informacijah odpustil več deset ljudi. Koliko, v podjetju niso povedali, je pa Sraka pojasnil, zakaj so odpuščali: “Ker doma že dve leti ni nobenega novega posla.”

Spomnimo, da je Energoplan z Gradisom skupino G gradil Športni park Stožice. “Borimo se in računamo na to, da bomo dokončali trgovski center, ker so tudi banke blizu temu, da bi odobrile kredit,” je dodal Sraka.

Komentarjev 3
  • jst 23:48 26.december 2011.

    Prašte Zokija nee. On dela vse po predpisih nee. Pa on ma vse plačan nee. Pa on je in bo veliko firm spravu v stečaj nee. Njegov sine bine od jurčka bo pa račune na Cipru odperu

  • jureh 23:21 26.december 2011.

    Je drek, če delaš neposredno ali posredno za enega večjih neplačnikov v Sloveniji, za Zorana Jankoviča...???

  • jureh 23:21 26.december 2011.

    Je drek, če delaš neposredno ali posredno za enega večjih neplačnikov v Sloveniji, za Zorana Jankoviča...???