Slovenija
40 ogledov

Za neodvisnega strokovnjaka

benčina, podgoršek, cinkarna Gregor Katič
Civilna iniciativa čaka povabilo Cinkarne. Vodstvo jih ni prepričalo.

"Iz Cinkarne Celje nas še nihče ni kontaktiral, da bi se pogovorili o neodvisnem strokovnjaku, kot so sami predlagali. Vabilo prek medijev ni dovolj," je za Žurnal včeraj dejal Boris Šuštar iz Civilnih iniciativ Celje.

Cinkarna pomirja

Vodstvo Cinkarne Celje se je namreč odzvalo na zadnje analize celjskih civilnih iniciativ, ki so jih dobili iz kanadskega laboratorija. Takrat je iniciativa javnost obvestila, da so kanadski strokovnjaki v vzorcih odpadkov iz Celja odkrili nevarni talij, ki lahko resno ogrozi zdravje ljudi. S prstom pa so pokazali na Cinkarno Celje.

"Vzeli smo vzorce vseh aktualnih vhodnih surovin, produktov in odpadkov ter naročili analizo talija pri Zavodu za zdravstveno varstvo Novo mesto. Ta v nobenem od vzorcev ni mogel potrditi prisotnosti talija, ki ga je odkril kanadski laboratorij," se je glasilo sporočilo Cinkarne Celje, kjer so dodali, da pri njih ni nič narobe in da želijo pomiriti Celjane.

Pripravljeni sodelovati

Temu pa ne verjame Šuštar, ki pravi, da "ljudje zbolevajo za rakom in drugimi boleznimi", kar je zanje dovolj velik dokaz, da je nekaj narobe.

"Iniciativa je pripravljena na sodelovanje, vendar na enakopravni osnovi in brez diskreditacij, ki smo jih deležni že leta. Predlagamo neodvisna strokovnjaka Cvetko Ribarič Lasnik in Tomaža Ogrina," je dodal Šuštar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.