Slovenija
325 ogledov

Za pomoči potrebne 2,2 milijona evrov

Denar (evri) Profimedia
Gasilski zvezi Slovenije, Gorski reševalni zvezi Slovenije in Rdečemu križu bo Skupin OTP donirala skupaj 2,2 milijona evrov.

Skupina OTP, katere del v Sloveniji sta Nova KBM in SKB banka, bo ob nedavnih poplavah pomoči potrebnim skupaj donirala 2,2 milijona evrov. Sredstva bo poleg Nove KBM in SKB banke prispevala tudi matična madžarska OTP banka.

banka OTP prevzela Novo KBM Nova KBM | Avtor: OTP OTP
John Denhof, predsednik uprave Nove KBM je ob tedm dejal: "Slovenija dokazuje, da je v kriznih situacijah enotna in povezana. Z različnimi akcijami prostovoljstva in dobrodelnosti tako kulturo vzpodbujamo tudi med zaposlenimi v Novi KBM. Sodelavcem, ki so se znašli v težki situaciji, smo solidarnostno pomoč že ponudili, z uvedbo različnih mehanizmov pa jim bomo stali ob strani tudi v prihodnje. Delovati pa želimo tudi širše - prav je, da se učinki združevanja obeh bank kažejo tudi na področju dobrodelnosti, zato bo skupni imenovalec donacije v okviru Skupine OTP spodbujanje kulture prostovoljstva, pomoči in posledično zagotavljanja, da bo ta sistem, ki je odlično organiziran, lahko deloval še naprej. V primeru tisočletnih poplav se je znova pokazalo, kako pomembna je organiziranost, usposobljenost in odzivnost Gasilske zveze Slovenije in Gorske reševalne zveze Slovenije, ki pod sabo združujeta več kot 160.000 izjemnih posameznikov."

banka OTP prevzela Novo KBM Nova KBM | Avtor: OTP OTP
"Slovenija se je soočila z naravno katastrofo večjih razsežnosti, posledice pa bodo jasne šele v prihodnjih tednih in mesecih. Pomembno je, da si v teh težkih in nepredstavljivih situacijah stojimo ob strani ter si pomagamo - kot sodelavci, prijatelji, sosedje, znanci," je dejala Anita Stojčevska, glavna izvršna direktorica SKB banke. "V SKB smo skupaj z Novo KBM in matično Skupino OTP takoj zagotovili pomoč našim sodelavkam in sodelavcem, ki so utrpeli škodo, pri odpravi posledic divjanja narave pa bomo podprli tako posameznike, gospodarstvo kot širšo skupnost. Finančno pomoč zato namenjamo prostovoljskim organizacijam, ki so ob tovrstnih nesrečah vedno nesebično prvi na terenu, pri ljudeh. V takšnih situacijah je pomembno, da z besedami in dejanji pokažemo, da oškodovani niso sami. Zato tako kot delodajalec in sodelavci pomagamo na različne načine, ki so v naši moči. V zadnjih dneh smo pokazali, kako pomembna vrednota je povezanost. Zelo ponosna sem, da so moji sodelavci vedno pripravljeni nesebično pomagati, saj so se mnogi nemudoma odzvali na klic pomoči tako z materialnimi sredstvi kot s fizično pomočjo."

Skupina OTP bo skupna sredstva v višini 2,2 milijona evrov namenila Gasilski zvezi Slovenije, ki združuje vsa prostovoljna gasilska društva v državi, Gorski reševalni zvezi Slovenije, katere člani ob hudih naravnih nesrečah nudijo prostovoljno pomoč na najzahtevnejših terenih, ter Rdečemu križu Slovenije za prebivalce krajev in občin, ki so ostali brez svojih domov, ali pa so le-ti poškodovani in neprimerni za bivanje.

Banki sta prizadetim v poplavah nemudoma ponudili solidarnostno pomoč v obliki finančnih sredstev, možnost izrabe izrednega dopusta, prav tako pa sta povezali zaposlene, da, v kolikor je mogoče, svojim sodelavcem pomagajo fizično, z materialnimi dobrinami ali jim nudijo začasno bivališče.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.