Slovenija
49 ogledov

Zahtevajo izločitev sodnika

Mestna občina Maribor mediaspeed
Univerzijada. Tožba za skoraj pet milijonov evrov. Arbitraža se še ni začela.

"Na Mestni občini Maribor smo proučili arbitražno tožbo od Fisuja in dejavno sodelujemo v arbitražnem postopku. Za zastopanje smo pooblastili ugledno odvetniško družbo iz Züricha Werder Viganò Anwälte," pojasnjujejo na mariborski občini (MOM), kjer so doslej temu podjetju za odvetniške storitve plačali 30 tisoč švicarskih frankov (slabih 25 tisoč evrov).

V Lozani molčijo

Minulo soboto bi potekala zaključna prireditev 26. zimske univerzijade, za katero je vlada s sklepom dvakrat zagotovila sredstva, lani pa je dokončno rekla, da sredstev ne da. Mednarodna univerzitetna športna zveza (Fisu) je zato in zaradi resnih zamud pri zagotavljanju ustrezne infrastrukture Mariboru organizacijo odvzela, nato pa zaradi odpadle univerzijade vložila tožbo zoper občino in Slovensko univerzitetno športno zvezo (Susa) v višini 7,7 milijona evrov. Od zneska je treba odšteti že prejeto kotizacijo, tako da znaša tožbeni zahtevek 4,85 milijona evrov. Stranki sta se dogovorili za skupno nastopanje v arbitražnem postopku, ki poteka na mednarodnem športnem razsodišču v Lozani, kjer zaradi tajnosti postopka ne dajejo informacij.

Postopek se še ni začel

"Proces teče, nič ni novega," je bil redkobeseden Otmar Kugovnik, predsednik Suse, in dodal, da z mariborsko občino nimajo istega odvetnika.

"MOM ni kriva za odpoved"

Več so o poteku arbitražnega postopka razkrili na MOM. "Zadeva je trenutno na arbitraži v Lozani, vendar še vedno ni v postopku, ker je MOM predlagala izločitev sodnika arbitražnega senata. Verjamemo, da bomo s pripravljenim in posredovanim gradivom dokazali, da MOM ni kriva za odpoved organizacije. Zaradi zaščite interesa MOM postopka ne moremo komentirati," so
sporočili z občine.

Komentarjev 1
  • feferon 09:28 12.februar 2013.

    Naj Kangler plača!