Slovenija
6193 ogledov

Zaklicala: "Na pomoč," nato prekinila

mobilni telefon pametni telefon telefon
Klicala policijo zgolj zato, da bi prestrašila partnerja.

Gorenjski policisti ljudi pozivajo, naj ne zlorabljajo interventnih številk. Včeraj so namreč obravnavali primer klica na pomoč, za katerega so policisti v postopku nato ugotovili, da ga je klicateljica opravila zgolj zato, da bi prestrašila partnerja.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so prejeli kratek klic s pozivom: "Na pomoč!". Oseba je nato prekinila povezavo in se ni več oglašala. Policisti so po prejemu klica posredovali in v postopku ugotovili, da je oseba zlorabila interventno številko in jih klicala zgolj zato, da bi prestrašila partnerja. Po prekinjeni povezavi pa se na vrnjene klice policije ni oglašala, ker naj bi ji bilo nerodno. Policisti jo obravnavajo v prekrškovnem postopku zaradi neupravičene povzročitve intervencije.

Ob tem na Policijski upravi Kranj poudarjajo, da je interventna številka 113 namenjena samo klicem v sili, kadar občani potrebujejo pomoč policije. Gre za primere, ko je ogroženo življenje, osebna varnost ali premoženje, ko je zaznano nasilje, prometna nesreča, resna grožnja, napad, ali kadar gre za kaznivo dejanje, prekršek ali ogrožanja, skratka takrat, ko je nujno potrebna pomoč policije.

Policijski helikopter Pogrešan Slovenija 39-letnemu planincu žal ni bilo več pomoči

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.