Slovenija
12484 ogledov

Lastnica Kengurujčka razlaga, kaj je počela

zavod Kengurujčki Saša Despot zasebni zavod za varstvo otrok Kengurujčki
Novinarji so jo našli, inšpektorji še vedno ne.

Branimira Vrečar, lastnica Zavoda Kengurujčki, ki naj bi surovo ravnala z otroki, je za oddajo Tarča predstavila svoj pogled na dogajanje v varstvu. "Otroka sem samo dala samo v posteljico. Vzmetnico pa samo pokonci, da ne bi lezla po mreži," pravi Vrečarjeva, ki jo je novinarka soočila s posnetkom.

zavod Kengurujčki Zloraba otrok Slovenija Zasebni zavod Kengurujčki: Je sistem zatajil?

"Deklica je bila nemirna"

"Vzmetnico sem dala pokonci, da ne bi po mreži lezla ven. Če je bila nemirna, se je mogoče prevrnila." Vzmetnica naj bi tako sama padla na otroka, ki se je premetaval, vendar je na posnetku vidno, da je bil otrok ob rob posteljice zatlačen z drugimi blazinami in da prostora za vzmetnico ni bilo. Vrečarjeva še trdi, da je bila deklica nemirna in da je sama povzročila, da ji je vreča v katero je bila zavezana, zlezla na glavo. V vreče in rjuhe so jih zavijali "zaradi varnosti in da jih ne bi zeblo, celo starši so želeli, da jih damo v žakelj."

Na vprašanje, zakaj je bil otrok zatlačen z blazinami, pravi: "Ker je stala, hodila in se postavljala na ograjo in bi se postelja prevrnila." Vrečarjeva poudarja, da je bila vzgojiteljici samo v pomoč, da pa je bila vzgojiteljica tista, ki je bila odgovorna za skrb otrok.

Gugalnica Starši, pozor! Slovenija "Na trgu je še veliko varstev, ki poslujejo na črno"

Prisilno hranjenje: "Otroku moraš dati priložnost, da okusi hrano"

Ob posnetku prisilnega hranjenja Vrečarjeva priznava, da je na posnetku ona, vendar zanika, da gre za prisilno hranjenje. "Vsak otrok od začetka odklanja hrano, moraš mu dati priložnost, da okusi, ni to prisila," razlaga Vrečarjeva, ki je prepričana, da bi otrok, ki na posnetku odklanja hrano, če mu ne bi vsilila vsaj ene žlice, ostal lačen cel teden.

"Ne moreš ga nositi ure in ure"

Na vprašanje, čemu tak neutolažljiv jok otrok pa Vrečarjeva pove: "Otroci, ki pridejo v vrtec, je sprememba, so odtujeni od mame in vsak otrok na začetku izraža, noben se ne smeje, ko pride v vrtec že prvi dan. Na najlažji način mu skušamo olajšati to in ga čim prej umiriti. In vedno so se umirili. Ne moreš ga pa nositi ure in ure, tako ga tudi ne potolažiš." Vrečarjeva je prepričana, da na tak način otroku ne povzročajo travm, saj gre samo za trenutno dejanje, ko otroka dajejo spati. "Potem pa je vzgojiteljica sedela zraven in jih naprej mirila," še dodaja Vrečarjeva, ki je zaradi ovadbe zelo prizadeta in ogorčena.

Komentarjev 6
  • dragec 13:19 15.oktober 2018.

    Nori so starši in prestrašene varuške

  • porko2 04:24 13.oktober 2018.

    Bedarije! Posteljica ima 4 stranice. In v čem je fora, da je vzmetnico dala pokonci na eno stran? To žensko treba zapret doživljensko, brez možnosti pogojnega. Da je bi moj otrok tam, ne bi več komentirala.

  • McBobo 20:42 12.oktober 2018.

    Sreča v nesreči je to, da se še najdejo ljudje, ki se upajo izpostaviti in ukrepajo, čeprav na svoj račun. In še večja sreča je, da se nobenemu otroku ni zgodilo najhujše, da bi se zadušil ali karkoli drugega.