Slovenija
2424 ogledov

Primer Kengurujčki: Devet prijav na policijo, na nogah tudi Furs

zavod Kengurujčki Saša Despot zasebni zavod za varstvo otrok Kengurujčki
Zasebni zavod Kengurujčki poleg policije preiskuje tudi Finančna uprava RS.

Policija je od razkritja posnetkov domnevnega surovega ravnanja z otroki v zasebnem zavodu Kengurujčki do danes prejela devet prijav. Prav tako na Fursu preverjajo kršitve zakona o delu in zakona o davčnem potrjevanju računov ter druge morebitne nepravilnosti, ki vplivajo na višino davčne obveznosti zavoda in fizičnih oseb, povezanih z njim.

Že ob prvi prijavi so policisti začeli zbirati obvestila in dokaze o kaznivem dejanju zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja ter o tem obveščali tudi pristojne nadzorstvene institucije, med drugim finančno upravo in inšpektorat za delo.

zavod Kengurujčki Preiskava Slovenija Kaj je v Kengurujčkih ugotovila policija?

zavod Kengurujčki | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Kot so na Finančni upravi RS (Furs) potrdili, jim je policija v začetku prejšnjega tedna posredovala obvestilo in jih zaprosila za podatke za obravnavo suma kaznivega dejanja v zavodu Kengurujčki. Furs pred tem prijav, ki bi se nanašale na zavod, ni prejel. Kot so napovedali, so vse prijave bodo podrobno analizirali in ukrepali v skladu s pristojnostmi. Ker preiskava še ni zaključena, podatkov o ugotovitvah in izrečenih globah še ne morejo razkriti.

Minuli teden so javnost namreč pretresli posnetki, iz katerih je razvidno neprimerno ravnanje z otroki, ki so jih prisilno umirjali in hranili. Dogajanje je posnela vzgojiteljica, katere opozorila so v zavodu naletela na gluha ušesa, zato je posnetke pokazala staršem in skupaj so podali prve prijave na policijo.

Obvestilo policije o dogajanju v zavodu Kengurujčki so prejeli tudi na delovnem inšpektoratu. Kot so pojasnili, bodo ugotavljali morebitne kršitve delovnopravne zakonodaje.

Prav tako še vedno intenzivno poteka kriminalistična preiskava, policija pa, kot so sporočili, sodeluje tudi s tožilstvom. Sum surovega ravnanja poleg policije preiskuje tudi inšpektorat za šolstvo, kjer podrobnosti preiskave ne morejo razkrivati, so pa že pričam razposlali vabila.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.