Slovenija
30 ogledov

Zdravnik Žmavc obsojen na eno leto pogojno

Andrej Žmavc. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Senat celjskega okrajnega sodišča je danes zdravnika Zdravstvenega doma Celje Andreja Žmavca zaradi poneverbe 3.686 ampul močnega narkotika dolantina pogojno obsodil na enoletno zaporno kazen s preizkusno dobo dveh let.

Prav tako mora Andrej Žmavc zdravstvenemu domu povrniti škodo v višini nekaj več kot sedem tisoč evrov in poravnati stroške sojenja. Njegov zagovornik Marjan Feguš je že napovedal pritožbo na odločitev sodnega senata.

Na prejšnji obravnavi je Žmavc zatrdil, da je vedno delal skladno s predpisi in je vsako ampulo dolantina, ki ga je potreboval za lajšanje bolečin v hrbtenici, vpisal v seznam zdravil.

Ker je zdravil sam sebe, Žmavc meni, da ni storil očitanega kaznivega dejanja in da tudi celjskega zdravstvenega doma, ki mu mora škodo povrniti v šestih mesecih, ni oškodoval. Na prejšnji obravnavi se je Žmavc vprašal, ali nima pravice biti bolnik v tej državi. Pri tem je izpostavil, da v Zdravstveni dom Celje že 25 let prihaja bolnik po 150 ampul dolantina, ki mu jih predpisuje žena direktorja doma.

Tožilstvo je Žmavcu očitalo poneverbo 3.686 ampul močnega narkotika dolantina. Z zdravilom naj bi si lajšal bolečine v hrbtenici. Domnevno naj bi bile ampule narkotika predpisane drugim bolnikom. Ker je ampule uporabil zase, naj bi na ta način Žmavc pridobil protipravno premoženjsko korist v višini nekaj več kot sedem tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.