Slovenija
23 ogledov

Zidar v Libiji sklenil milijardne posle

Žurnal24 main
Slovenski gradbeni velikan SCT je v zadnjih mesecih v Libiji sklenil za 1,154 milijarde evrov pogodb, obetajo pa si za dve milijardi evrov poslov.

"Gre za posel stoletja," je povedal prvi mož SCT Ivan Zidar. Včeraj so podpisali zadnje pogodbe, vredne 824 milijonov evrov, in sicer za gradnjo dveh cest v skupni dolžini 270 kilometrov. SCT je pred tem že podpisal pogodbo za del projekta vrata Benghazija, vredno 330 milijonov evrov.

Obeta pa si tudi posle pri nadgradnji tega projekta v vrednosti 680 milijonov evrov in cesto Tobruk − Umsaad (203 milijone evrov). Pogodbe se bodo sicer podpisovale v drugi polovici leta.

Dela naj bi se začela kmalu, SCT pa potrebuje še bančne garancije, ki jih pričakuje v najkrajšem možnem času, je povedal Zidar. Gre za ogromen posel, h kateremu bo SCT povabil še druge slovenske gradbenike. Na teh projektih je posla za najmanj tri oz. štiri leta, mesečna realizacija pa glede na njihovo vrednost znaša 37 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.