Slovenija
5 ogledov

Žogica spet v Švico

posvet o univerzijadi Nino Verdnik
Univerzijada. Fisu poslal predlog poravnave, Mariborčani nazaj protipredlog.

Župan Maribora Andrej Fištravec in vršilec dolžnosti direktorja mestne uprave Marko Žula sta se včeraj sestala s švicarskimi odvetniki ter oblikovala protipredlog poravnave, ki jo je na Mestno občino Maribor (MOM) poslala Mednarodna univerzitetna športna zveza (Fisu).

Koliko znaša, ne povedo

Spomnimo: zaradi odpovedi Zimske univerzijade 2013, ki bi morala potekati v Mariboru, je Fisu lani vložil odškodninsko tožbo zoper MOM in Slovensko univerzitetno športno zvezo (Susa) pri Mednarodnem športnem razsodišču (Cas) v švicarski Lozani. Sprva so zahtevali 7,7 milijona evrov odškodnine.

 

“Zaradi potekajočih pogajanj o poravnavi smo sodišču v Lozani predlagali preložitev naroka. O podrobnostih ne moremo govoriti zaradi klavzule o zaupnosti ponudbe, ki jo je vseboval poravnalni predlog Fisuja,” pa so o vsebini pogajanj včeraj sporočili z MOM.

Kdo bo plačal?

Predsednik organizacijskega odbora propadle univerzijade Tone Vogrinec nam je včeraj dejal, da bo zagotovo še veliko diskusij okoli plačila odškodnine oziroma o tem, kdo je kriv, ko bo dogovor o odškodnini dejansko sklenjen. “Krivda za odpoved je na vladi oziroma takratnem ministru Žigi Turku,” vztraja Vogrinec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.