• Sre 12 do 18 °C
  • Čet 7 do 14 °C
  • Pet 6 do 16 °C
več na vreme.net

SP 2017

0 komentarjev

Pomlajena ekipa pred prvim izzivom

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo danes v Franciji začela nastope na svojem osmem svetovnem prvenstvu.

Ž. J., STA / Metz

 

Na uvodni tekmi se bo Slovenija ob 14. uri pomerila z Angolo, nato pa jo v skupinskem delu v Metzu čakajo še obračuni z Islandijo, Makedonijo, Tunizijo in Španijo. (Foto: EPA)

Slovenski rokometaši so v Francijo dopotovali brez nekaterih dolgoletnih nosilcev igre, navkljub spremenjeni zasedbi pa so absolutni favoriti uvodnega dvoboja. Selektor Veselin Vujović na današnji tekmi ne bo mogel računati na poškodovanega Miho Zarabca. Nastalo vrzel na mestu srednjega zunanjega bo poleg Marka Bezjaka zapolnil kapetan Vid Kavtičnik, Vujović pa je prečrtal vratarja Urbana Lesjaka.

Njihovi uvodni tekmeci iz Angole so na lanskem afriškem prvenstvu osvojili tretje mesto za Egipčani in Tunizijci, doslej pa so nastopili na dveh svetovnih prvenstvih. V Tuniziji 2005 so zasedli 20., dve leti pozneje v Nemčiji pa 21. mesto.

Slovenija je doslej sedemkrat nastopila na svetovnih prvenstvih, najboljša pa je bila v Španiji 2013, ko se je prebila v polfinale, po porazu proti Španiji pa nato klonila še proti Hrvaški v tekmi za tretje mesto. V Katarju 2015 je zasedla osmo, v Nemčiji 2007 deseto, na Portugalskem 2003 11., v Tuniziji 2005 12., v Franciji 2001 17. in na svojem premiernem nastopu na Islandiji 1995 18. mesto.

PREBERITE ŠE:

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima