Šport
55 ogledov

Grki Slovenke pozabili na letališču

Odbojkarice, evropska liga OZS
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na potovanju na drugi turnir evropske lige v grški Megalopoli dobro spoznala balkanski značaj. Da bo pot tako naporna in stresna, si dekleta niso niti v sanjah predstavljala, že tako dolgo potovanje pa so jim začinili še prireditelji.

Prireditelji so na Slovenke enostavno pozabili, na letališču v Atenah jih namreč niso niti dočakali, kot velevajo pravila. Pravila Evropske odbojkarske zveze in najbrž tudi vseh drugih zvez pravijo, da so organizatorji dolžni pričakati na letališču, jim dodeliti vodiča in jih odpeljati na mesto tekmovanja. A od grških organizatorjev ni bilo ne duha ne sluha, šofer avtobusa se je po številnih klicih vodje slovenske reprezentance Sebastjana Mavriča čez dobri dve uri vendarle prikazal ter jih lačne in utrujene po poti, ki se je v Mariboru začela ob 5. uri zjutraj, popeljal do tri ure oddaljenega Megalopolija, majhnega mesteca (5000 prebivalcev) na sredini Peloponeza. Seveda so dekleta zamudila tako kosilo kot predvideni termin za trening, ki so ga nato izvedle v poznih večernih urah.

"Kaj takega nisem doživel ne kot igralec ne kot trener. To je neresno in nedopustno. Že tako dolgo pot od Maribora prek Dunaja do Aten, so nam samo še otežili. Ali je to namerno, ali je prišlo do kakšnega nesporazuma, ne vem. A to še ni bilo vse. V zadnjem trenutku so nam zamenjali hotel, pristali smo v luknji, ki nima niti prostorov za video analize," je bil ogorčen selektor Bruno Najdič, ki pa je vendarle hitro umiril strasti, poskušal na svoj način motivirati igralke, da svojo jezo in razočaranje pokažejo na terenu, seveda z novimi dobrimi predstavami.

"Igralkam sem jasno povedal, da na te reči nimamo vpliva in da se z njimi ne smemo obremenjevati. Svoje moramo pokazati na igrišču, slabe reči, ki so se nam dogajale potisniti na stran in se osredotočiti le na odbojko. In mogoče to jezo, ki se nam kopiči v glavah, v pozitivnem smislu prenesti na igrišče in dopolniti tisto, kar smo naredili na prvem turnirju na Madžarskem, ko smo Madžarsko, Romunijo in Grčijo premagali s 3:0," je misli na igrišče preusmeril Najdič.

Ostali na trdnih tleh

Selektor je po uspehu v Nyiregyhazi ostal na trdnih tleh, dobro se zaveda, da cilj, to je prvo mesto v skupini C, še ni izpolnjen.

"Pred vsako tekmo ne moreš vedeti, kako se bo končala. Že na Madžarskem smo se morali za vsako zmago močno potruditi, rezultati mogoče niti niso pravi pokazatelj moči med temi ekipami. V športu sem dal marsikaj skozi, zagotovo ne bi bil miren niti brez vseh teh težav. Pred vsako tekmo moramo biti zbrani, se zavedati, da lahko tekmec odigra odlično tekmo, da bomo morali biti v vsakem trenutku tekme maksimalni, biti z glavo v tekmi, da bomo lahko pokazali tisto, česar smo zmožni," razmišlja Najdič.

Tako kot na turnirju na Madžarskem bodo tudi v Grčiji Slovenke prvo tekmo odigrale proti Madžarski, prav ta tekma bo s psihološkega vidika zelo pomembna. Madžarke so zaenkrat v skupini zadnje, zmage še nimajo, kar pa ne pomeni, da so ekipa, ki jo lahko podcenjuješ.

"Vedno je dobro začeti z zmago. To to lahko ponese naprej, kar smo videli že na prvem turnirju. Vedno pa so te tekme težke. V primeru, če zmagaš, je to dobra popotnica za naprej, v primeru, če izgubiš, pa moraš v kratkem času na to pozabiti. Jaz si želim, da se bomo vsako tekmo lotili tako kot na Madžarskem, se pravi, da bomo razmišljali, da je vsaka tekma zgodba za sebe. In seveda je moja želja tudi to, da zunanji vplivi ne bodo delovali na nas," je še dejal Najdič.

V skupini ima Slovenija devet, sledita Grčija s šestimi in Romunija s tremi točkami. V polfinale (zdaj se je spet pojavila možnost organizacije zaključnega turnirja, katerega naj bi po besedah Najdiča lahko organizirala Azerbajdžan ali Slovaška), se bodo uvrstile najboljše ekipe iz vseh treh predtekmovalnih skupin, in tudi najboljša drugouvrščena ekipa.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.