Slovenija > Črna kronika
85 ogledov

Slovenski državljan je kriv

Policija v Veliki Britaniji EPA
Slovenski državljan Jasmin Zdionica je bil včeraj v angleškem Plymouthu spoznan za krivega grozovitega napada na prostitutko. Kazen še ni znana, slovenska država pa uradno o primeru ne ve ničesar.

Porota, ki jo je sestavljalo sedem moških in pet žensk, tudi po štirih urah in pol ni dosegla enotne odločitve, zato jim je sodnik dejal, da bo spoštoval tudi zgolj večinsko odločitev. Tako so porotniki z osmimi proti dvema glasovoma odločili, da je 20-letni Zdionica 18. januarja leta 2010 v rdeči četrti Plymoutha po sporu z njo s kosom betona oziroma opeke napadel in nato grobo pretepel prostitutko Trudi Colman.

Sodnik je odločil, da mora Zdionica do odločitve glede kazni ostati v priporu zaradi begosumnosti.

Enainštiridesetletna Colmanova je pričala, da je tiste noči k njej pristopil Zdionica. Dogovorila sta se, da gresta na mirnejši kraj, med hojo pa ji je Zdionica začel segati pod krilo, kar jo je razburilo. Želela je odkorakati stran, nato pa jo je Zdionica od zadaj napadel in jo med pretepom hudo poškodoval. Čeprav je dobila najmanj 15 udarcev po glavi in rokah, ji je uspelo pobegniti, pri tem pa je naletela na nekega moškega. Za njo je prišel še Zdionica, takrat pa ga je moški zgrabil in pridržal do prihoda policije.

Pokopala ga je kri

Zdionica, ki je bil v Veliki Britaniji zaposlen kot kuhar, je dejanje zanikal in trdil, da je v času, ko so ga prijeli, s prijateljem z zabave odhajal na kebab. Ker je pri tem kadil marihuano, je šel po stranskih ulicah, da bi se izognil policiji. V nekem trenutku ga je zagrabil moški, policija pa ga je aretirala, je poročal portal Thisisplymouth.co.uk.

Na pričanju pred sodiščem, kjer se je posluževal bosanskega prevajalca, je Zdionica kategorično zavračal krivdo. Na vprašanje, od kod je imel po dogodku ureznine po glavi, je denimo odvrnil, da pač dela v kuhinji. Pokopalo pa ga je naslednje vprašanje: "Lahko pojasnite, kako je njena kri prišla na vašo jakno?" Zdionica je odgovoril: "Ne."

Slovenski MZZ ne ve ničesar

Vprašanje, ali so v stiku z Zdionico, smo naslovili na zunanje ministrstvo, kjer pa so nam odgovorili, da s primerom slovenskega državljana niso seznanjeni.

Komentarjev 5
  • hugo 22:49 20.januar 2012.

    Get the truth and then judge!! "Zakaj bi se vračal, če sem enkrat zbežal stran?" !

  • jarc 22:34 20.januar 2012.

    če pomagaš krvavi ženski maš vrjetn tud sledi krvi na seb! Jz bi najraj vidu da država zve kaj se dogaja z njenimi državljani pa da u tem primeru Zdionico prpelejo v slovenijo da se mu sod v SVOJI državi! ...prikaži več pa da ta pofukana država začne resno kaznovt take k so rasno/nacionalno nestrpni! extra zaslužk državi pa še odstran se govno!

  • Mirhad Miskić 22:18 20.januar 2012.

    A je sploh vazn a je slovenc a ne... usi smo ljudje pa ni važn kere narodnosti al je slovenc al je bosanc al je srb al pa hrvat usi smo iz mesa in krvi usi smo ljudje .... bogi ...prikaži več zdile je pa hotu pomagat ŽE PRETEPENI PROSTITUTKI in bo zdej šu u čorko zato k je hotu nardit neki dobrga ... puj jebem ti pravico !!!!! P.S. Čefur z slo državljanstvom