Šport > Zimski športi
45 ogledov

Spopad Štuhec Vonn prestavljen

Ilka Štuhec EPA
Na sporedu naj bi bil četrti ženski smuk sezone, na prvih treh je slavila Ilka Štuhec. A do tekme ne bo prišlo.

Prireditelji smuka v Zauchenseeju so želeli pred tekmo izpeljati obvezni trening, a so ga bili tako kot v zadnjih dveh dneh prisiljeni odpovedati zaradi slabega vremena. Tekma je tako odpadla zaradi sneženja in megle. Na startu treninga in tekme so bile tri Slovenke Ilka Štuhec, Maruša Ferk in Vanja Brodnik.

Ilka Štuhec je v tej sezoni že štirikrat stopila na vrh zmagovalnega odra, trikrat v smuku in enkrat v kombinaciji. V obeh disciplinah vodi, v smuku pa ima trenutno peta smučarka sezone pred tokratno preizkušnjo kar 138 točk prednosti pred drugo Italijanko Sofio Goggio. Na tokratnem smuku je po hudi poškodbi roke nameravala nastopiti tudi ameriška šampionka Lindsey Vonn, v karavano svetovnega pokala pa se vrača tudi njena rojakinja Julia Mancuso. V celotni sezoni je sicer na sporedu osem smukov.

Organizatorji so se po odpovedi odločili za spremembo programa. Četrti ženski smuk za svetovni pokal bodo skušali izpeljati v nedeljo, ko je napovedano izboljšanje vremena. Ob 9.30 bo na sporedu najprej trening, začetek smuka pa je predviden za ob 12.15. Po prvotnih načrtih je bila na nedeljskem sporedu alpska kombinacija s superveleslalomom z začetkom ob 9.30 in slalomom z začetkom ob 12.15.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.