Šport
17 ogledov

Avalanche do zmage in končnice

Colorado Avalanche se je z zmago nad San Josejem pomaknil na osmo mesto zahodne Žurnal24 main
Nedeljski spored hokejske lige NHL je ponudil vsega štiri obračune, prav vsi pa so se končali z zmagami domačih moštev. L.A. Kings Anžeta Kopitarja tokrat niso zaigrali.

Pomembno zmago v boju za končnico so si priborili Philadelphia Flyers, ki so premagali favorizirane Detroit Red Wings. Tekmo so sicer bolje začeli domači in že zgodaj v prvi tretjini povedli z 2:0, toda gostitelji so se hitro zbrali in še pred iztekom prvih 20 minut izenačili na 2:2. Za odločilno se je izkazala druga tretjina, ko sta za Phillie zadela Claude Giroux in Arron Asham. Edini zadetek v zadnjem delu igre je dosegel Pavel Datsjuk, ki je znižal na 4:3.

Kar dve tekmi od štirih so tokrat odločili šele podaljški. Zmago Colorado Avalacha nad San Jose Sharks je v tretji minuti podaljška zagotovil John-Michael Liles, medtem ko je za slavje Vancuver Canucks proti Minnesoti Wild poskrbel Sami Salo po podaji Henrika Sedina.

NHL, tekme 4. aprila:

Philadelphia Flyers : Detroit Red Wings 4:3
Chicago Blackhawks : Calgary Flames 4:1
Colorado Avalanche : San Jose Sharks 5:4*
Vancouver Canucks : Minnesota Wild 4:3*

*po podaljšku 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.