Šport
22 ogledov

Avstrijci prvi dan šokirali nemške krvnike

Candau Melian španija evropsko prvenstvo rokomet EPA
Z današnjimi tekmami v skupinah A in B se je na Danskem začelo evropsko prvenstvo v rokometu za moške, ki bo minilo brez slovenske udeležbe. Prvi dan tekmovanja so do zmag prišli avstrijski, danski, španski in islandski rokometaši.

Že uvodni dan tekmovanja so Avstrijci pripravili presenečenje, saj so v skupini A v Herningu visoko, s 30:20 premagali Čehe, ki so v kvalifikacijah za EP izločili Nemce. Najboljši strelec v avstrijski vrsti je bil Robert Weber s sedmimi goli, blestel pa je zlasti vratar rdeče-belih Nikola Marinović. V drugi tekmi skupine A so se gostitelji Danci pomerili z Makedonci in slavili zmago z 29:21.

V skupini B so v Aalborgu do zmag prišli svetovni prvaki Španci in Islandci. Španci so s 34:27 premagali Madžare, ki se bodo morali na tem prvenstvu znajti brez zvezdnika Laszla Nagyja, ki ima zlomljeno nogo. Najboljši igralec tekme je bil Victor Tomas, ki je bil skupaj z Albertom Rocasom tudi prvi strelec španske vrste; oba sta dosegla po pet golov. Islandci pa so bili z 31:16 boljši od Norvežanov in si priigrali prve točke na tem EP. Najbolj zaslužen za zmago je bil Gudjon Valur Sigurdsson, ki je dosegel kar devet zadetkov.

Prvenstvo stare celine se bo nadaljevalo v ponedeljek z uvodnimi tekmami skupin C in D. V skupini C v Aarhusu nastopajo Francozi, Srbi, Rusi in Poljaki, v skupini D, ki igra v Koebenhavnu, pa Hrvati, Belorusi, Švedi in Črnogorci.

Evropsko prvenstvo, skupinski del, 1. krog:

Skupina A (Herning)

Češka : Avstrija 20:30 (9:14)
Danska : Makedonija 29:21 (12:8)

Lestvica:
1. Avstrija 2
2. Danska 2
3. Makedonija 0
4. Češka 0

Skupina B (Aalbrog)

Islandija : Norveška 31:26 (16:10)
Španija : Madžarska 34:27 (17:10)

Lestvica:
1. Španija 2
2. Islandija 2
3. Norveška 0
4. Madžarska 0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.