Šport
132 ogledov

Bedene proti Hrvatu, na turnirju tudi štiri Slovenke

Aljaž Bedene Epa
Slovenski tenis bodo na najprestižnejšem turnirju v posamični konkurenci zastopali Aljaž Bedene, Tamara Zidanšek, Polona Hercog, Dalila Jakupović in Kaja Juvan.

Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene bo v prvem krogu tretjega turnirja za grand slam v sezoni v Wimbledonu igral proti Hrvatu Borni Ćoriću. Edini Slovenec na "sveti travi", 86. igralec sveta, je proti Ćoriću doslej odigral štiri tekme, zmagal je le enkrat. Nazadnje sta se srečala letos v Roland Garrosu, ko je zmagal Hrvat. Bedene je v Wimbledonu prišel najdlje do tretjega kroga, Ćorić do drugega.

Slovenija bo bolj zastopana v ženskem delu turnirja. Tamara Zidanšek, Polona Hercog in Dalila Jakupović so si po zaslugi dobrih iger in položaja na lestvici WTA mesto v glavnem delu turnirja zagotovile neposredno, Kaja Juvan pa si nastop priigrala prek kvalifikacij.

Devetinpetdeseta igralka na lestvici WTA Zidanškova bo v glavnem delu Wimbledona igrala prvič, čaka pa jo težko delo. Eugenie Bouchard je leta 2014 igrala v finalu in izgubila, v zadnjih letih pa je precej nazadovala. Zidanškova in Bouchardova se do zdaj še nista pomerili.

Eugenie Bouchard Zažgala splet Šport Bouchardova v najbolj provokativni opremi v zgodovini tenisa

Druga najboljša Slovenka Polona Hercog bo uvodoma igrala proti Slovakinji Viktoriji Kužmovi. Mariborčanka je v Wimbledonu prišla najdlje do tretjega kroga, njena tekmica dlje od prvega še ne. Edini medsebojni dvoboj je zmagala Hercogova.

Polona Hercog | Avtor: Epa Epa

Jakupovićeva bo prvič zaigrala v glavnem delu grand slama na Otoku, Kirsten Flipkens je na njem leta 2013 igrala v polfinalu. V dveh medsebojnih obračunih Slovenka še ni okusila slasti zmage.

Obetavna Juvanova je prvič na turnirju za grand slam igrala na letošnjem odprtem prvenstvu Francije, a je do mesta v glavnem delu prišla kot srečna poraženka. Nastop v Wimbledonu si je zagotovila s tremi zmagami v kvalifikacijah. Njena tekmica Krystina Pliškova je na "sveti travi" najdlje prišla do tretjega kroga.

Kaja Juvan Wimbledon Šport Slovenska najstnica v šampionskem slogu do velikega uspeha

Prvi igralec sveta in lanski zmagovalec v moški konkurenci Srb Novak Đoković bo v prvem krogu igral proti Nemcu Philippu Kohlschreiberju. Lanski finalist Wimbledona Južnoafričan Kevin Anderson je za tekmeca dobil Francoza Pierra-Huguesa Herberta. Švicarskemu zvezdniku Rogerju Federerju je žreb namenil Južnoafričana Lloyda Harrisa, španskemu asu Rafaelu Nadalu pa Japonca Yuichija Sugito.

Številka 1 ženske lestvice Avstralka Ashleigh Barty bo v prvem krogu igrala proti Kitajki Saisai Zheng, drugo igralko sveta Japonko Naomi Osako čaka Kazahstanka Julija Putinceva, večkratno zmagovalko turnirjev za grand slam Američanko Sereno Williams pa Italijanka Giulia Gatto-Monticone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.