Šport
120 ogledov

Slovenka odigrala dva dvoboja in oba dobila

Polona Hercog
Uspešen dan za Polono Hercog, manj za Tamaro Zidanšek.

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je v angleškem Eastbournu odigrala dva posamična dvoboja. Oba je dobila: v prvem je premagala Čehinjo Barboro Strycovo, v drugem krogu pa je bila boljša še od Pauline Parmentier in jo po dveh urah in osmih minutah ugnala z 2:6, 6:2 in 7:6 (4).

Strycova je po porazu v prvem nizu s 6:7 (3) in zaostanku v drugem z 0:1 dvoboj predala zaradi poškodbe, v naslednjem krogu pa je bila Mariborčanko boljša od Francozinje. Z njo se je Hercogova merila že v kvalifikacijah tega turnirja in jo premagala s 4:6, 6:1 in 6:4, tokrat pa je bila uspešnejša še na glavnem turnirju.

Slovenko v osmini finala čaka šestopostavljena Romunka Simona Halep, ki je dpihnila Tajvanko Su-Wei Hsieh s 6:2 in 6:0.

Od turnirja na travi z nagradnim skladom 852.564 dolarjev pa se je poslovila Tamara Zidanšek. V drugem krogu je bila od najboljše Slovenke na mednarodni jakostni lestvici boljša osmopostavljena Belorusinja Arina Sabalenka, ki je po uri in 18 minutah slavila s 6:2 in 6:3. Zidanškova je v uvodnem krogu premagala Španko Carlo Suarez-Navarro s 4:6, 7:5 in 7:5.

Juvanova čez prvo oviro

Kaja Juvan za razliko od rojakinj trenutno nastopa v kvalifikacijah za nastop na grand slam turnirju v Wimbledonu. V prvem krogu je po dveh urah premagala Grkinjo Valentini Grammatikopoulou s 6:4, 3:6 in 10:8. Osemnajstletno Ljubljančanko v drugem kvalifikacijskem krogu čaka zmagovalka belgijsko-turškega dvoboja med Kimberley Zimmermann in Basak Eraydin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice