Šport
27 ogledov

Boston in Phoenix zadela na ''loteriji''

boston bruins Reuters
Ekipi Phoenix Coyotes in Boston Bruins sta v severnoameriški hokejski ligi NHL prišli do zmag po kazenskih strelih.

Kojoti so doma gostili Nashville Predators in po zadetku Mikkela Boedkerja v 5. krogu slavili zmago s 5:4. Tudi kosmatinci so bili šele po kazenskih strelih s 3:2 boljši od Anaheim Ducks. New York Rangers pa so z 2:0 ugnali Buffalo.

V Bostonu je najprej Zdeno Chara tri minute pred koncem rednega dela zadel za podaljšek kosmatincev, nato pa so bili hokejisti Bostona, lanski finalisti tekmovanja za Stanleyjev pokal, spretnejši oziroma srečnejši še pri kazenskih strelih; zadel je Jarome Iginla.

"Boston je pač športno mesto. To je jasno," je po zmagi dejal Chris Kelly, ki je na tekmi prispeval podajo, po tekmi pa oblekel majico baseballske ekipe Boston Red Sox, ki je dan prej na slovitem Fenway Parku osvojila world series. "Navijači tu so neverjetni. Čeprav je bila na koledarju noč čarovnic, ko veliko ljudi raje svoje otroke v maskah tradicionalno popelje od vrat do vrat. A očitno ne tukaj. V Bostonu so bili vsi na naši tekmi," je še dodal Kelly.

Kojoti po kazenskih strelih ugnali Predatorje

Tesno je bilo tudi v Arizoni, kjer so domači kojoti po kazenskih strelih premagali Nashville. Blestel je zlasti vratar Thomas Greiss, ki je zbral 36 obramb in bil uspešen tudi v vseh petih krogih kazenskih strelov. V sloviti dvorani Madison Square Garden pa so gospodarili domači rangerji, ki so z 2:0 ugnali Buffalo Sabres. Vratar gostiteljev Henrik Lundqvist je zbral 29 obramb in še 47. v karieri NHL ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Zadetka sta prispevala Derick Brassard in Chris Kreider.

"Današnjo tekmo smo si zelo želeli dobiti, to zmago smo pravzaprav krvavo potrebovali. Danes smo že začeli v pravem ritmu in tekmecu pokazali, kako bomo igrali vso tekmo. Res smo bili dobri na ledu. Ves čas tekme smo nadzorovali potek, tako da zmaga niti za trenutek ni bila ogrožena," je dejal Lundqvist.

Kralji Anžeta Kopitarja bodo v soboto v domači dvorani Staples center gostili Nashville Predators.

Liga NHL, rezultati:

Boston Bruins : Anaheim Ducks 3:2*
New York Rangers : Buffalo Sabres 2:0
Phoenix Coyotes : Nashville Predators 5:4*

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.