Šport
16 ogledov

Brajkovič v Astani vsaj še eno sezono

Brajkovič Astana Vuelta Pontevedra dirka po Španiji Monte da Groba EPA
Janez Brajkovič je po tednih negotovosti le podaljšal pogodbo s kazahstanskim moštvom Astana. Slovenski kolesar bo v eni najmočnejših ekip na svetu nastopal vsaj še leto dni.

Slovenskemu kolesarju Janezu Brajkoviču se je odvalil velik kamen od srca. Med zadnjo v nizu velikih več etapnih kolesarskih dirk Vuelto, slovito dirko po Španiji, je Belokranjec še za eno sezono podaljšal sodelovanje s kazahstanskim moštvom Astana. Devetindvajsetletni Brajkovič se je Astani pridružil v letu 2012, kjer je že bil v sezoni 2008/2009.

Skupaj z Brajkovičem je Astana podaljšala pogodbo tudi s 26-letnim Estoncem Tanelom Kangertom, ki je sodelovanje s kazahstansko ekipo podaljšal še za tri sezone, je poročal spletni portal VeloNews.

Na Touru napad na vrh

Menedžer ekipe Italijan Giuseppe Martinelli pričakuje, da bosta Brajkovič in Kangert, slednji je odlično opravil svojo vlogo kot pomočnik Vincenzu Nibaliju pri zmagoslavju na letošnji italijanski pentlji Giru, v vlogi pomočnikov zlasti pomembna člena pri načrtovanem napadu na vrh na dirki po Franciji prihodnje leto.

Tokratno Vuelto, na kateri je v ospredju znova Nibali, so v Astani bolj kot ne vzeli za generalko za prihodnji Tour. Nibali, ki bo v prihodnji sezoni vse moči usmeril prav na dirko po Franciji, je sicer še vedno v boju za skupno zmago na španskem krogu, v skupnem seštevku namreč zaostaja le tri sekunde za vodilnim Američanom Christopherjem Hornerjem (RadioShack).

Brajkovič, med največjimi uspehi šteje deveto mesto v skupnem seštevku Toura leta 2012, je na tokratni španski pentlji en dan nosil majico vodilnega kolesarja, ko je bil v rdečem po uvodnem ekipnem kronometru. Brajkovič je sicer Vuelto začel s precejšnjo negotovostjo glede prihodnosti, dvome glede ekipe pa je odpravil pred koncem Vuelte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.