Šport
1747 ogledov

Britanci okronali novega kralja, Srbi grozijo z maščevanjem

Alcaraz Epa
Španski tenisač Carlos Alcaraz je uresničil življenjske sanje in s prestola strmoglavil Novaka Đokovića.

Španec Carlos Alcaraz je v nedeljo postal zmagovalec teniškega turnirja za grand slam v Wimbledonu. V finalu je 20-letnik premagal drugega nosilca Srba Novaka Đokovića in mu preprečil osmi, rekordni naslov na sveti travi, ki ga še drži švicarski zvezdnik Roger Federer. Na njegovo odmevno zmago so se odzvali tudi številni tuji mediji.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, je britanski Daily Mail pisal o seizmični zmaga Alcaraza, ki bi lahko napovedala začetek nove dobe, prav tako pa je bil to dan, ko smo videli, kako se je Srb postaral.

"Kralj Alcaraz je v epskem finalu Wimbledona v petih nizih končal desetletno vladavino Đokovića. Pred očmi dveh bodočih vladarjev (princa Williama in princa Georgea) je bil kralj Wimbledona spektakularno strmoglavljen," pa so zapisali pri britanskem tabloidu Sun.

Španski mediji so medtem slavili zmago svojega heroja. "V tenisu se dogajajo razburljive zmage, ki brutalno spremenijo panoramo. Takšna je zmaga Alcaraza nad Đokovićem, nosilcem 23 naslovov za grand slam," pišejo pri športnem dnevniku As.

Zelo čustveno Šport Đoković omenil svojega sina, nato obraz zakopal v dlan

El Mundo Deportivo dodaja, da je tak dosežek dosegljiv le izbrancem, 20-letnik iz Murcie pa se je zapisal v zgodovino kot tenisač, ki je s prestola strmoglavil Đokovića, ki je v prejšnjih letih v Londonu veljal za nedotakljivega.

Alcaraz je sicer postal tudi prvi mož po letu 2002, ki ni Đoković, Federer, Rafael Nadal ali Andy Murray z zmago v Wimbledonu. Omenjeni so pred tem veljali za veliko četverico v tenisu. Španska Marca je tako poročala, da se je Alcaraz po novem okronal za "Big One".

Na drugi strani srbski Blic piše, da je Španec slavil v fantastičnem finalu, a se mu bo Nole maščeval na naslednjem grand slamu, odprtem prvenstvu ZDA.

V Italiji je Corriere dello Sport Alcaraza poimenoval za Mika Tysona tenisa, francoski L'Equipe pa piše o tem, kako je Španec izpolnil svoje najbolj nore sanje, ko je s piedestala strmoglavil sedemkratnega zmagovalca Wimbledona.

"Življenjske sanje. Vedno moraš verjeti. Star sem šele 20 let, vse se dogaja prehitro, vendar sem zelo ponosen na to, kako delamo vsak dan. Hvala vsem za podporo, iz dna srca," pa je na Twitterju zapisal Alcaraz.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 14:14 17.julij 2023.

    Skrajni čas je že bil, da se Nolete spodnese. Nihče ni večen.