Šport
31 ogledov

Buffon pod lupo davkarije

 italija  slovenija despot buffon Saša Despot
Italijanska davčna in finančna policija sumi kapetana italijanske nogometne reprezentance Gianluigija Buffona, da je v nelegalnih stavnicah vplačal več kot 1,5 milijona evrov, je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa.

Preiskovalci so odkrili 14 čekov, ki jih je med januarjem in septembrom 2010 lastniku stavnice v Parmi plačal Gianluigi Buffon, sicer vratar torinskega Juventusa. Buffona niso obvestili, da je v preiskavi. Italijanska nogometna zveza (FIGC) sicer prepoveduje stave vsem nogometašem.

Buffonovi odvetniki naj bi preiskovalcem povedali, da je Buffon denar nakazal človeku, ki je skrbel za nogometaševe investicije v Parmi, kjer je igral med letoma 1995 in 2001. Preiskovalci v Neaplju, Bariju in Cremoni pa trdijo, da je v najnovejši aferi s prirejanjem izidov tekem več deset nogometašev prejelo podkupnine za nameščanje izidov.

Reprezentant Domenico Criscito zaradi vpletenosti v to afero ne bo nastopil na junijskem evropskem prvenstvu v Ukrajini in na Poljskem, Leonardo Bonucci, ki ga tudi sumijo vpletenosti v ta škandal, pa ostaja z reprezentanco, saj pravi, da ga ni o tem nihče uradno obvestil.

Več o tej temi smo pred kratkim že pisali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.