Šport
324 ogledov

Čehi Madžare poslali domov

Češka Madžarska EP v rokometu Epa Madžari so se ekspresno poslovili od evropskega prvenstva.
Iz predtekmovalne skupine D so se v nadaljevanje tekmovanja uvrstile Španija, Češka in Danska.

Reprezentanca Češke je po presenetljivi zmagi nad Dansko v zadnjem kolu skupine D premagala Madžarsko (33:27) in se uvrstila v drugi tekmovanja, tja bo prenesla dve točki.

Čehi, ki so prvenstvo začeli s katastrofalnim porazom proti Španiji, so proti Madžarom vodili praktično celotno tekmo, ob polčasu so bili spredaj z izidom 15:11. V nadaljevanju so se Madžari nekajkrat približali le na dva gola zaostanka, a več jim ni uspelo in od EP so se poslovili brez osvojene točke. 

Pri Čehih je blestel Ondřej Zdráhala, zabil je kar 14 zadetkov. Pri poražencih je bil najbolj učinkovit Mate Lekai z devetimi goli.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Foto Šport Slovenija gre naprej, medalje spet na vidiku!

Danska EP v rokometu | Avtor: Epa Epa

V sklepnem obračunu skupine D je Danska zgnala Španijo (25:22) in tako poskrbela, da se bodo vse tri reprezentance, ki so si zagotovile napredovanje, v drugi del odpravile s po dvema točkama.

Danci so vodili skozi večino tekme in kljub naletom tekmecev uspeli zadržati prednost vse do konca. Za zmagovalce je Peter Balling Christensen zabil osem golov, šest jih je dodal Mikkel Hansen. Pri poražencih je Alex Dujshebaev dosegel šest zadetkov.

Nemčija Makedonija EP v rokometu Skupina C Šport Makedonci proti Nemcem ubranili prvo mesto

EP v rokometu (skupina D), 3. kolo:

Češka - Madžarska 33:27 (15:11)
Zdráhala 14, Lekai 9.

Španija - Danska 22:25 (13:14)
Balling Christensen 8, Hansen 6; Dujshebaev 6.

LESTVICA:
1. Španija 4 točke
2. Danska 4
3. Češka 2
4. Madžarska 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.