Šport
44 ogledov

Damjan prvak, če tekmec ne bo skakal

Jernej Damjan EPA
Čeh Roman Koudelka je zmagovalec tekme poletne velike nagrade v smučarskih skokih v Hinzenbachu. Jernej Damjan je z 18. mestom prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi.

Čeh si je zmago priboril v drugi seriji, ko je z dosežkom dneva za dva metra preskočil vodilnega po prvi seriji Avstrijca Gregorja Schlierenzauerja, ki se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Tretji je bil Nemec Marinus Kraus. Od Slovencev je bil najboljši skupno vodilni v poletni veliki nagradi Jernej Damjan, ki je zasedel 18. mesto, Jure Šinkovec pa je bil 22. Brez finalnega nastopa so ostali Rok Justin (35. mesto), Nejc Dežman (44.) in Miran Zupančič (46.).

Ob podatku, da na zadnji tekmi, tako kot na današnji, naj ne bi nastopil Damjanov najbližji zasledovalec Norvežan Phillip Sjoeen, je Damjan že zmagovalec poletne velike nagrade. "Letošnjo poletno sezono si bom zapolnil za vse življenje. Pred pričetkom cilj vsekakor ni bil osvojitev skupnega seštevka poletne velike nagrade, temveč le tekmovati. Do današnje tekme sem odskakal veliko tekem in sem v primerjavi s tekmeci nekoliko utrujen. Moji skoki gredo v pravo smer," je po tekmi dejal Damjan. Ta ima zdaj 391 točk, devet več od Norvežana, tretji Taku Takeuči pa za Slovencem zaostaja za 101 točko.

Zadnja preizkušnja sezone bo prihodnjo soboto v nemškem Klingenthalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.