Šport
28 ogledov

Dugonjić kot drugi v finale, nov rekord Govejškove

sport 21.05.12. Damir Dugonjic, slovenski plavalec, Damir Dugonjic of Slovenia c EPA
Pričakovano si je petkov finale na 100 m prsno priplaval slovenski rekorder Damir Dugonjić, Nastja Govejšek pa je popoldne še enkrat popravila rekord na 100 m prosto.

Podobno kot v predtekmovanju, Dugonjić polfinalne tekme ni začel prepričljvo. Svojo moč je moral zato pokazati na zadnji dolžini bazena, ter se na koncu vendarle prepričljivo, z drugim časom, uvrstil v petkov finale.

"Za finale se bom moral bolj potruditi. Bilo je že blizu mojega osebnega rekorda, zato sem zadovoljen, a so stvari, ki jih moram v finalu narediti precej bolje. Predvsem na obratih in na sredini, na drugih in tretjih 25 metrih imam še nekaj rezerve. A prav veliko kalkulirati popoldan nisem mogel. Zdaj upam, da rezerve res še so in da bom najboljši izid tukaj pokazal prav v finalu," je dejal prvi slovenski favorit za osvojitev kolajne ne EP v kratkih bazenih.

Nastja brez finala a z novim rekordom

Nastja Govejšek je v disciplini 100 m prosto že dopoldne v kvalifikacijah dosegla nov državni rekord, popoldne pa ga je še nekoliko izboljšala. Nov najboljši čas zdaj znaša 54,07 sekunde, kar pa je bilo kljub temu dovolj zgolj za 15. mesto.

Šestnajstletnica je bila s svojim nastopom zadovoljna: "Še en rekord je bil tudi moj cilj. Bilo je zelo težko, a splačalo se je stisniti zobe." 

Solidno je nastopil tudi Robert Žbogar na 100 m delfin, ki je bil z 52,07 za nekaj stotink počasnejši kot v predtekmovanju in bil 16. "Plaval sem malo zakrčeno. Za 200 delfin se moram še malo sprostiti. Današnja izida sta sicer solidna, a to ni to, kar sem si želel. Želja je bila blizu osebnega rekorda in tako bo tudi na 200 delfin v moji paradni disciplini," je ocenil Gorenjec, ki ga v petek čaka štafetni nastop.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.