Šport
20 ogledov

Ekonomist rešil sodnike

Pravico na tekmah slovenskih lig bodo še naprej delili domači sodniki. Žurnal24 main
Telenovela o sodniških plačah se je vendarle končala. Združenje rokometnih sodnikov (ZDRSS) je s predsednikom Rokometne zveze Slovenije (RZS) Žigo Debeljakom doseglo dogovor.
 

Preberite še ...

Za zdrahe kriv denar

Generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije Leopold Kalin je zaslugo za rešitev problema pripisal podkovanosti v ekonomiji Žige Debeljaka in pobudi sodnikov za včerajšnji sestanek. "Sodniško združenje je imelo napačne podatke o možnih načinih izplačevanja. Predsednik je predstavil nove modele, ki bodo izboljšali položaj," je pojasnil Kalin. "Določene stvari bo treba tako znotraj klubov kot v sodniški organizaciji spraviti na višjo raven," je bil še kritičen sekretar.

 
 

Slovenska sodniška organizacija bo že naslednji teden sodila tekme prve slovenske lige.

Janko Strel

 
Hrvaških sodnikov ne bo
"Slovenska sodniška organizacija bo že naslednji teden sodila tekme prve slovenske lige," je bil zadovoljen Janko Strel, predsednik ZDRSS. V nasprotju s prejšnjim sestankom, ko je stran RZS zavzela načelo vzemi ali pusti, je bil Debeljak tokrat bolj konstruktiven. Dogovorili so se za višje zneske za sojenje na tekmah najnižjega ranga, sporazum pa bo veljal eno leto. "Vsi ne bodo zadovoljni, zadovoljen pa bo slovenski rokomet. O konkretnih številkah še ne morem govoriti, ker mora zveza to najprej predstaviti klubom," je povedal predsednik sodniškega združenja. Sporazum bodo podpisali v četrtek.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.