Šport > Slovenija poka od ponosa
2523 ogledov

Je včerajšnja zmaga slajša od te?

Erazem Lorbek Slovenija Hrvaška EP 2009 epa Erazem Lorbek je na četrtfinalnem srečanju s Hrvaško pred osmimi leti dosegel 27 točk.
Slovenska izbrana vrsta se je prebila med najboljšo košarkarsko četverico Stare celine. Tako visoko je bila doslej le enkrat.

Po torkovi zmagi nad Latvijo je reprezentanca Slovenije drugič v svoji zgodovini posegla med elitno četverico evropske košarke.

Košarka Kakšne poteze! Šport Dragić, Dončić in Vidmar dvignili dvorano na noge

Pred osmimi leti so izbranci Jureta Zdovca na Poljskem po dveh tesnih končnicah proti Srbiji v polfinalu (96:92 po podaljšku) in Grčiji v tekmi za tretje mesto (57:56) ostali brez odličja. Verjamemo, da bo tokrat drugače in da bo četa Igorja Kokoškova domov prišla okitena z žlahtno kovino.

Luka Dončić Slovenija Latvija EuroBasket 2017 Risanke in trojke Šport "Mama, kar strah me je ..."

Slovenija je vključno s torkovo tekmo šestkrat igrala v četrtfinalu evropskega prvenstva, do srečanja z Latvijo je bila uspešna le enkrat, in sicer prav omenjenem EuroBasketu 2009. 

Takrat je Slovenija v Katowicah v tesni končnici ugnala Hrvaško (67:65), potem ko je po prvem polčasu zaostajala za osem, v tretji četrtini pa sosedom dovolila le tri točke in prešla v vodstvo, ki ga je zadržala do konca. Blestel je Erazem Lorbek s 27 točkami in osmimi skoki.

Na opisani dvoboj se lahko spomnite ob ogledu spodnjega posnetka. Najprej s slavjem, nato pa z vrhunci obračuna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.