Šport > Slovenija poka od ponosa
5004 ogledov

Tako so nogometaši rajali po tekmi v Stožicah

Rajanje nogometašev z navijači Twitter
Nogometaši slovenske reprezentance so zmago po tekmi najprej proslavili v navijaški coni. Zbrana množica je vztrajala pozno v noč, nogometaši ji niso ostali dolžni in se prišli poveseliti po velikem uspehu - uvrstitvi na Euro 2024.

Slovenska nogometna reprezentanca je po dolgih sušnih letih le spisala novo pravljico. Pravljico, zaradi katere je v Sloveniji postopoma raslo navdušenje, ob srečnem koncu na ključni tekmi v Stožicah pa je izbruhnila pravata evforija. Če smo morda v 13 letih nogometnih neuspehov pozabili, pa smo sinoči vendarle dobili dokaz: Slovenija je nogometna nacija. 

Huronsko vzdušje v Stožicah, še posebej v izdihljajih tekme, rekordna obiskanost največjega nogometnega stadiona v Sloveniji in rajanje ter proslavljanje pozno v noč. Vse to je dokaz, da je Slovenija, kot je po tekmi dejal Kek, sinoči dihala kot eno. Da so bili navijači 12 igralec tekme s Kazahstanom, so poudarjali tudi nogometaši, ki so se po tekmi poveselili z njimi v navijaški coni, ki je bila vzpostavljena na ploščadi za stadionom. 

Nogometna zveza Slovenije je na svojih družbenih omrežjih delila videoposnetek rajanja z navijači, iz katerega je razvidno, da je bilo vzdušje v Stožicah zares noro. Tako med navijači kot nogometaši. Za nogometaše, ki so se uvrstili na Euro 2024, bo sicer danes organiziran posebej sprejem, in sicer na Kongresnem trgu ob 16. uri.  

Navijači v Stožicah | Avtor: Twitter Twitter

Slovenija si zasluži ta užitek

"Zagotovo je to najlepši trenutek v moji karieri. Slovenija si zasluži ta užitek. 24 let smo čakali na to, danes pa se nam je uspelo uvrstiti na evropsko prvenstvo," je v pogovoru z novinarji v mešani coni na stadionu Stožice dejal eden ključnih mož teh kvalifikacij Andraž Šporar.

Če je imel Šporar pomembno vlogo v napadu, pa je obrambi poveljeval mladi Jaka Bijol, ki pa se je v osrčju obrambe odlično znašel. "Res lep večer za vse nas, za slovenski nogomet. Na tekmi so bile tudi težke minute, ampak smo zdržali vse, tako da sem ponosen na vse nas," je dejal zbranim novinarjem.

Nadvse vesel je bil tudi Petar Stojanović, eden od glavnih akterjev sinočnje tekme proti Kazahstanu. "Fenomenalno! Uživali smo celo tekmo, resda je bila stresna, dan se je vlekel. Zdaj je konec, zadovoljni smo, to je bil naš cilj, dosegli smo ga. Hvala navijačem za to ozračje, igrali smo že pred več ljudmi, ampak česa takega še nismo doživeli," se je smejalo Stojanoviću.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Soljatar 09:47 21.november 2023.

    če so nek Kazahstan komaj nabrisal, je bolje da ostanejo doma...

  • Soljatar 09:25 21.november 2023.

    popolnoma nepomebno...

  • Avatar Leon
    Leon 08:46 21.november 2023.

    Slovenceljni ! Spomnim se košarke in evforije .