Šport > Nogomet
9145 ogledov

Iz selektorja in igralcev po tekmi izbruhnile emocije

Slovenija - Kazahstan Anže Petkovšek
Iz slovenskih nogometašev in selektorja so po koncu tekme proti Kazahstanu izbruhnile emocije.

"Ne vem, kaj bi rekel, najlažji intervju v vsej karieri. K sreči se vsi veselimo, vse se je izšlo tako, kot je bilo treba, zaslužili smo si Euro po dolgih letih … ne bom rekel mučenja. Veliko dela in truda je bilo vloženega z vseh strani. Danes nam je končno to uspelo," je po tekmi v intervjuju za Šport TV razložil kapetan Jan Oblak. Spomnimo: Slovenija je sinoči v Stožicah premagala Kazahstan z 2:1, tekmo je z golom v 86. minuti tekme odločil rezervist Benjamin Verbič.

"To si Slovenija zasluži, gremo v Nemčijo, ampak ne samo nastopati, ampak tam biti konkurenčni," je dodal. "Verjamem, da to ni to, da je lahko še kaj več od tega," se je smejalo Škofjeločanu, ki je poudaril, da navkljub temu, da je odigral precej pomembnih tekem v karieri, tudi finalov, je bila zanj to najpomembnejša tekma v življenju. "Gre za neizmerno zadovoljstvo in ponos, da nam je končno uspelo to, kar sanjam od malih nog. To je najpomembnejša tekma v moji karieri, nastop na evropskem prvenstvu mi ogromno pomeni," je še pojasnil Oblak.

Kek: Zasluženo na EP

Selektor Matjaž Kek, ki je Slovenijo po SP 2010 popeljal še na drugo veliko tekmovanje, je za Šport TV dodal, da je evropsko prvenstvo za Slovenijo prišlo več kot zasluženo. "To je najlepše darilo, ki so si ga fantje sami dali, na koncu je pomagala tudi energija Stožic, vse Slovenije. Ni bilo lahko, ampak sem vesel, srečen, ponosen, pa da ne naštevam dalje," je poudaril Kek. 

"Ta zgodba je bila dolga in kar težka, pet let je kar dolga doba. Fantje so pokazali karakter in to, da so drugačni kot tisti fantje pred 14–15 leti. Težke kvalifikacije od prvega dneva, a imeli smo en cilj in fokus. Jaz bom rekel takole: 'Ne kapo, ampak kapuco dol.' Fantje, čestitam vam, hvala vsej Sloveniji, imel sem občutek, da je danes Slovenija ena, končno enaka in enotna," je še poudaril Kek.  

"To je delo različnih ljudi: tudi predsednika. Midva sva zagotovo trpela, menjali so nas 15-krat na dan. Tekma je bila danes ena najtežjih, saj smo vedeli, da bomo težko kontrolirali emocije. In v težavo smo prišli na začetku drugega polčasa, nato pa se je vlekla nervoza, vse do gola Verbiča," se je odločilne tekme v Stožicah, ki je bila predvsem v drugem polčasu velika igra živcev na obeh straneh, še dotaknil Kek.

"Upam, da se bomo zdaj nehali deliti na strani Trojan. To je podpis slovenskega nogometa in to ni bilo enostavno," je sporočilo Slovencem prek televizijskih ekranov v prekrasnem večeru poslal Kek. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • vojko19 10:16 21.november 2023.

    Kdor se je in se ukvarja z bilo katerim športom, ve kaj pomeni ta rezultat! Z izjavo, ki ste jo napisal, ste sigurno kavčni športnik.

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:34 21.november 2023.

    Mi je smešno,ker se tako veselijo,kot da so evropski prvaki