Šport
62 ogledov

Fak in Gregorinova brez Ruhpoldinga

pokljuka Žurnal24 main
Biatlonski svetovni pokal se bo v petek nadaljeval v nemškem Ruhpoldingu, slovenska izbrana vrsta, ki vrhunsko uvrstitev v sezoni 2015/16 še čaka, pa bo tam nastopila močno zdesetkana. Zaradi bolezni bodo manjkali Jakov Fak, Teja Gregorin in Andreja Mali.

"Vsi trije so staknili virozo. Nekoliko bolje je s Fakom in Malijevo, ki sta s treningi začela po novem letu, Gregorinova pa šele v sredo," je z Bavarske sporočil prvi mož slovenskega biatlona Janez Ožbolt, ki s tem še ni nehal naštevati zdravstvenih težav: "Nekaj težav ima tudi Erženova, ki jo boli grlo, a glede na današnje stanje bo za petkovo tekmo nared."

Ruhpolding je prevzel tekmo, ki bi morala biti v nemškem Oberhofu, v decembru se je kot možen kandidat ponujala tudi Pokljuka, a glede na zdravstveno stanje v slovenski ekipi je razplet z Ruhpoldingom celo boljši, saj ima edini med varovanci Tomaša Kosa možnosti za res dobro uvrstitev glede na videno v sezoni le Klemen Bauer.

Drugače naj bi bilo že v prihodnjem tednu, ko bo biatlonska karavana nadaljevala s tekmovanji v Ruhpoldingu: "Glede na zdravstveno stanje bo na Bavarsko zanesljivo pripotoval Fak, želja je tudi Gregorinova, a njenega nastopa še ne moremo potrditi, saj bodo treningi pokazali, koliko energije je izgubila."

V Ruhpoldingu bodo med petkom in nedeljo na sporedu tekmovanja v sprintu, zasledovanju in tekmi s skupinskim startom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.