Šport
30 ogledov

Federer bo priskočil na pomoč Švici

Stanislas Wawrinka Roger Federer Reuters
Roger Federer, ki je v preteklosti večkrat izpustil tekme Davisovega pokala, bo v boju za obstanek pomagal švicarski reprezentanci. Prvi igralec sveta bo Švico poskušal obdržati v svetovni skupini.

roger federer us open | Avtor: Reuters Reuters
Iz švicarske teniške zveze so danes sporočili, da bo prvi zvezdnik Roger Federer branil barve svoje države na dvoboju za obstanek v Davisovem pokalu, ki bo konec tega tedna v nizozemskem Amsterdamu. Zmagovalec nizozemsko-švicarskega dvoboja bo obstal v svetovni skupini, poraženec pa izpadel.

Federer, prvi igralec na lestvici ATP, je na nedavnem odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku izpadel v četrtfinalu, njegov rabelj pa je bil Čeh Tomaš Berdych. Obračun v Amsterdamu bo na odprtem, podlaga pa peščena, kar najmanj odgovarja 17-kratnemu zmagovalcu turnirjev za grand slam in nosilcu srebrne kolajne v posamični konkurenci z letošnjih poletnih igrah v Londonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.