Šport
69526 ogledov

Gaudu razkril, kaj mu je med dirko prišepnil Roglič

Reševalni pas/Twitter
Sklepni del odločilne etape na dirki po Baskiji je postregel z enim najlepših primerov športnega fair-playa, za kar je bil zaslužen skupni zmagovalec dirke Primož Roglič.

Najboljši kolesar na svetu Primož Roglič (Jumbo-Visma) je z drugim mestom na šesti etapi od Ondarroe do Arrateja (111,9 km) prišel do skupne zmage na dirki po Baskiji.

Roglič je v odločilnim merjenju moči zlahka izničil 23 sekund zaostanka za Američanom Brandonom McNultyjem (UAE Team Emirates), ki kljub pomoči moštvenega kolega Tadeja Pogačarja ni imel nobenih možnosti v boju za skupno zmago. Z velikim zaostankom je v seštevku šestih etap zasedel šele 17. mesto.

Ko je postalo jasno, da so Američanu dokončno pošle moči, je Pogačar dobil zeleno luč za napad na rojaka, vendar se ni mogel vmešati v boj za skupno zmago. Dirko je končal na tretjem mestu skupne razvrstitve.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
O zmagovalcu poslednje etape bi lahko odločal dvoboj med Davidom Gaudujem (Groupama FDJ) in Rogličem, vendar sta se vodilna kolesarja dogovorila, da se v odločilnih metrih ne bosta napadala.

Posledično je zaključek etape minil v sproščenem vzdušju in veselju obeh vodilnih - Gaudu se je veselil etapne, Roglič pa skupne zmage. Prizor kolegialnega dogovora obeh kolesarjev nedvomno spada med najlepše prizore športnega fair-playa, kar je med občinstvom poželo vsesplošno odobravanje. Vsi seveda niso bili zadovoljni, nekaj kritik je bilo s strani tistih, ki so položili stavo na Rogličev etapni uspeh.

Primož Roglič in David Gaudu Šampiona Šport S to prelepo potezo sta Roglič in mladi Francoz navdušila ves svet

Francoz je po veliki zmagi razkril, da je ideja o nenapadanju zrasla na Rogličevem zelniku. Gaudu je bil namreč edini, ki je na dirki konkuriral napadom slovenskega asa, ki mu je v zameno za sodelovanje ponudil etapno zmago. Ko se je Gaudu uspel nekaj kilometrov pred ciljem uspel znebiti še enega ubežnika Hugha Carthyja (EF Education-Nippo), je postalo jasno, da je zmaga njegova.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa
"Ko smo trije pobegnili, sem ugotovil, da sem morda najmočnejši med nami," je svoje razmišljanje povzel Francoz, nato pa razkril, kaj mu je v uho prišepnil slovenski kolesar. "Roglič mi je dejal, da mu ni mar za etapno zmago. Če mu pomagam na zadnjem vzponu, sem vedel, da mi bo prepustil zmago. A prej sem se moral znebiti Carthyja. Napadel sem. Ko sem videl, da je odpadel, sem šel na vso moč. Franck Pineau je vpil po radijski zvezi, Baski so hrumeli ob cesti. Noge me sploh niso bolele. Imel sem kurjo polt. Noro, res neverjetno," je povedal Gaudu.

"To je bila norišnica. Izjemen dan. Česa takšnega še nisem doživel," je po prvi etapni zmage sezone še komentiral 24-letnik. "Ves čas sem bil miren in samozavesten. Nisem preveč razmišljal. Dirkal sem po svoje in to se mi je obrestovalo. Še posebej si bom zapomnil način, kako sem zmagal. Vse je bilo v nogah. To me najbolj veseli."

Primož Roglič Dirka po Baskiji Šport Roglič z vožnjo za anale strl vse konkurente in dosegel epsko zmago! Primož Roglič Roglič Šport Včeraj veličastno zmagal, danes zjutraj že počel to

Komentarjev 4
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 15:16 12.april 2021.

    Škoda, da nimamo politikov take veličine, kot so naši športniki.

  • Pepe007 14:35 12.april 2021.

    Pametno. Nima se smisla razbiti na cilju, ko je zmaga na dirki v žepu.