Šport
265 ogledov

Hercogova v pravem trilerju proti drugi igralki sveta

Polona Hercog Profimedia
V Pragi se teniške igralke merijo na drugem turnirju po skoraj petmesečni prekinitvi zaradi pandemije.

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je morala v uvodnem krogu turnirja WTA v Pragi z nagradnim skladom 163.000 evrov priznati premoč drugi igralki sveta Romunki Simoni Halep, ki je bila boljša s 6:1, 1:6 in 7:6 (3). Halepova bo v nadaljevanju igrala z domačinko Barboro Krejčikovo.

Žreb je Poloni Hercog, 46. igralki lestvice WTA, namenil prvo nosilko in nekdanjo številko ena svetovnega tenisa Halepovo. Potem ko sta igralki dobili po en niz prepričljivo s 6:1, se je prava drama odvila v tretjem.

Po vodstvu s 4:3 je Romunka povedla s 5:3, a se je nato slovenska igralka vrnila. Najprej je izenačila na 5:5, potem izničila novo vodstvo tekmice za 6:6, v podaljšani igri pa je, po dveh urah in pol, nazadnje vendarle klonila in ostala brez drugega kroga.

Za Hercogovo je bil to v tretjem medsebojnem obračunu tretji poraz proti Romunki, ki je dobila tudi lanska dvoboja v Eastobournu in Miamiju.

Tamara Zidanšek WTA Šport Zidanškova prišla vse do finala

Tamara Zidanšek dvoboja z domačinko Katerino Siniakovo ni dokončala, prva dva niza sta se končala s 6:3 in 3:6.

Nadaljevanje tega prekinjenega dvoboja, Slovenka in Čehinja sta za prva niza porabili uro in 20 minut, bo v sredo dopoldne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice