Šport
7926 ogledov

Hokejski svet pod vtisom grozljive tragedije, oglasila se je zaročenka

Adam Johnson Profimedia
Hokejska skupnost je še vedno pod vtisom grozljive nesreče, v kateri je življenje izgubil nekdanji NHL-ovec Adam Johnson (29).

Poročali smo o tragično smrti 29-letnega Adama Johnsona, člana hokejskega moštva Notthingham Panthers, ki je v bolnišnici umrl za posledicami hude nesreče na tekmi britanskega pokala proti Sheffied Steelers.

Johnsona je v eni izmed napadalnih akcij z drsalko v vrat zadel igralec nasprotnega moštva, poškodbe pa so bile tako hude, da 29-letnika kljub hitremu posredovanju zdravniške službe niso mogli rešiti.

Adam Johnson Ni za občutljive Šport Grozljivo! Bivšemu NHL-ovcu med tekmo drsalka prerezala vrat, ni mu bilo pomoči

Komaj 29-letni pokojni hokenist je za seboj pustil zaročenko. "Moj zlati, zlati angel," je njuni skupni fotografiji pripisala njegova izbranka Ryan Wolfe. "Pogrešala in ljubila te bom za vedno," je dodala.

Priložila je tudi objavo Johnsonove nekdanje ekipe Ontario Reign, katere člani so se kolegu poklonili tako, da so na sredino ledene ploskve položili njegov dres s pripisom: "Vedno v naših srcih."

Lukas Bengtsson | Avtor: Profimedia Profimedia
Tragična usoda nekdanjega NHL-ovca, kjer je igral za Pittsburgh Penguins, je močno pretresla tudi člana švicarskega moštva EV Zug Lukasa Bengtssona, ki se na treningih in tekmah vedno in brez izjeme poslužuje ščitnika za vrat. Strah pred smrtno nevarnimi posledicami udarca z ostrim rezilom mu je že v rani mladosti vcepil trener Andreas Olsson. Ta je na pripravljalni tekmi leta 1995 v nesrečnem spletu okoliščin z drsalko prerezal vrat klubskemu soigralcu Bengtu Åkerblomu, za katerega so bile poškodbe usodne.

"Ko govorim o tem, se mi še vedno naježi koža," je priznal pretreseni Bengtsson. "Celo noč nisem mogel zatisniti očesa, ker sem neprestano iskal najnovejše informacije o Johnsonovem stanju," je povedal švedski hokejist in dodal, da si posnetka nesreče še dolgo ne bo mogel izbiti iz glave. 

"Ne morem si predstavljati, kako hudo je bilo njegovemu dekletu in družini. Pa tudi vsem igralcem, ki so bili ob njem. To je nepredstavljivo. ves hokejski svet je šokiran. Res je velikanska tragedija, ko tako mlad človek konča na takšen način. Vsak profesionalni hokejist se zaveda nevarnosti poškodb, toda takšne nesreče so ekstremno redke," je povedal Šved in razkril, zakaj je danes goreč zagovornik zaščitne opreme za vrat.

"Mladinski trener nam ni pustil na led brez ščitnika za vrat, ker je bil nekoč sam vpleten v podobno dramatično nesrečo. Razumel sem ga takrat in razumem ga danes," je povedal Bengtsson, ki pa o tem, ali bi ščitnik za vrat lahko preprečil tragično usodo ameriškega hokejista, ni želel špekulirati.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.